Storseger i genrepet

När fyra av SBL-lagen gjorde säsongspremiär på fredagskvällen träningsspelade Borås Basket mot danska Værløse hemma i Boråshallen. Hemmalaget gjorde processen kort och hade avgjort matchen redan innan halvtidspausen. Tillslut landade siffrorna på tydliga 97-61.

 

Efter två jämna minuter hittade Marcus Tyus rätt med tre raka treor och Borås gick upp i en 11-poängsledning redan efter 3:12. När 5:39 hade passerat ledde hemmalaget med 22-10 och de danska gästerna tog timeout. Men vad hjälpte det när Borås ökade på till 27-10 illa kvickt direkt efter timeouten? 29-13 efter en period skvallrade om vilket lag som ägde kommandot så långt.

 

I den andra perioden var det lite trögt för Borås att komma igång med poängproduktionen. Det var inte förrän efter två minuter som Simon Gunnarsson kunde spräcka periodnollan. Då med en fin dunk efter ett snabbt uppspel. Gunnarsson gjorde sedan ytterligare fyra raka poäng på vägen till Borås-ledning, 39-16, efter halva den andra perioden.

 

Ludvig Johansson stod för ett snyggt and one-spel när han såg till att Borås ökade till 44-18 med två minuter kvar av andra perioden. Till halvtidsvila gick lagen med ställningen 45-24.  

 

Bäst start i tredje perioden skaffade sig Borås. När halva quartern var avverkad dunkade Mike Moore i 60-33 på en alley-oop. Værløse kändes definitivt avhängt. Med en period kvar att spela var hemmaledningen uppe i 76-47. Det mest spännande som hände i den fjärde perioden var Johanssons och Gunnarssons samspel fram till 95-58. Men själva matchen var givetvis avgjord för länge sedan och siffrorna skrevs tillslut till 97-61.

 

För Borås Baskets del börjar grundserien i SBL med en hemmamatch mot Uppsala Basket på tisdag, den 25 september 19:04. Det går att förköpa biljetter på bästa plats (courtside, hedersläktare och rad 1-3 på långsidorna) för 99 kr. I dörren på matchkvällen kostar samma biljetter 130 kr.

 

Borås Basket-Værløse: 97-61 (29-13, 16-11, 31-23, 21-14).

 

Poänggörare Borås: William Gutenius 19, Marcus Tyus 17, Jakob Sigurdarson 12, Nimrod Hilliard 12, Brian Fitzpatrick 9, Simon Gunnarsson 8, Fredrik Andersson 8, Mike Moore 6.

 

Poänggörare Værløse: R Granberry 23, K Formann 10, P Kold 10, J Stensböl 6, N Bank 4, E Freese Vilie 4, M Hauge 2, S Elkjaer 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.