Borås Basket förlorade efter förlängning

Det var en spännande och jämn match när Borås Basket träningsspelade mot RIG Mark på söndagskvällen. Lagen följdes åt genom hela matchen och när slutsignalen ljöd stod poängtavlan på 62-62. Matchen gick till förlängning där RIG Mark drog längsta strået och fick åka hem med seger 64-72.

Det var välfyllda läktare i Almåshallen när Borås Baskets damlag tog emot Riksidrottsgymnasiet från Mark. Hemmalaget ställde för kvällen upp med en mindre laguppställning då viktiga pjäser som Hanna Brändmark, Signe Lennartsdotter och Vânia Sousa fått lämna återbud.

Ett större ansvar under korgarna hamnade således på nyförvärvet Lisa Knutsson, men det var hennes lagkamrat Anna ”Lövis”  Lövqvist som var matchens stora behållning. Med stark returtagning och fint spel under offensiv korg bidrog hon med 17 poäng. 

Matchen var jämn från början till slut. RIG Mark gjorde några försök att rycka ifrån hemmalaget, men som med ett intensivt försvarsspel tog sig tillbaka in i matchen gång på gång. Det var även hemmalaget som fick chans att avgöra med en sekund kvar på matchklockan och bollen för inkast på offensiv planhalva. Pat Ryan ritade upp ett spel för Lisa Knutsson, vars skott tyvärr gick i ringkant och ut. 

I förlängningen drog RIG Mark ifrån direkt och lyckades på bara någon minut ta sig till en bekväm ledning. Slutresultatet skrevs till 64-72.

Borås Basket-RIG Mark: 62-72 (9-15, 17-16, 22-18, 14-13,2-10).

Poänggörare Borås: Anna Lövqvist 17, Emma Johansson 11, Isabel Saikkonen 10, Sara Gunnarsson 9, Felicia Modigh 8, Lisa Knutsson 5, Wilma Sörensen 4, Johanna Avlund, Matilda Svensson

Poänggörare RIG Mark: Stina Almqvist 14, Lovisa Djurström 13, Signe Persman 9, Melina Curiander 8, Ester Sjöstrand 7, Viktoria Berg 6, Linnea Ehrencrona 6, Felicia Sörensen 4, Jonna Almqvist 3, Maja Strand 2, Riiba Abo Hashesh, Minette Sjögren, My Andersson

Text: Borås Basket