Borås grävde en för djup grop

Södertälje Kings fick en kanonstart och ledde med 36-15 redan efter tio minuter. Borås Basket fann inga svar defensivt förrän (möjligen) under den andra halvleken och fick dessutom bara iväg 22 trepoängsavslut (jämfört med snittet på 34,5). Det hela slutade givetvis med att Kings besegrade Borås, även om gästerna repade sig fint i matchens andra halva. Slutresultat: 101-93.

 

Lite drygt två och en halv minut hade passerat när Borås Basket kallade sin första timeout. Då hade Södertälje Kings redan börjat dra ifrån oroväckande mycket och hade 11-3.  Ytterligare två och en halv minut senare stod det 20-8. På det hela taget gjorde Kings en väldigt bra period, med 65-procentig utdelning från golvet, och hade ledningen med 36-15 efter en period.

 

Största glädjeämnet hos Borås så långt var att man identifierade en mismatch i Nimrod Hilliard IV mot Mario Blazevic. Borås gjorde kvick 2-6 via detta övertag.  När sex minuter återstod av andra perioden hade man förlängt sin ”run” till 4-14 och 40-29 totalt. Borås hittade dock inget sätt att stoppa Alexander Lindqvist, som sköt i hela 24 poäng under matchens första halva. Med 20 minuter kvar att lira så var hemmalaget i ledning, 57-37.

 

Gästerna inledde den andra halvleken med att ordna 6-11 och tvinga fram en timeout från Södertälje. När sedan Hilliard sköt i 63-53 halvvägs in i den tredje perioden hade Borås kapat hemmaledningen till hälften på bara fem minuter. 68-62 sänkte Brian Fitzpatrick från trepoängslinjen och nu var Borås plötsligt påtagligt nära. Med en period kvar var läget 78-70.

 

Drygt två minuter in i fjärde perioden gick Marcus Tyus på drive mot korgen, foulades i luften av Auston Barnes och landade väldigt olyckligt på golvet efter detta. Tyus var skadad, fick hjälpas av planen och blev sedan liggande bredvid lagbänken.

 

Kings ledning var nere i fyra poäng då Simon Gunnarsson sköt i poäng över Martin Pahlmblad med fyra minuter kvar. Men i ”crunch time” var Alexander Lindqvist, Martin Pahlmblad, William Magarity, Eric Garcia och Auston Barnes skickliga och kyliga. Hemmalaget fixade tillslut seger med 101-93.

 

Södertälje Kings-Borås Basket: 101-93 (36-15, 21-22, 21-33, 23-23).

 

Poänggörare Kings: Alexander Lindqvist 29, Eric Garcia 20, Martin Pahlmblad 18, William Magarity 15, Valter Lindström 13, Auston Barnes 6.

 

Poänggörare Borås: Nimrod Hilliard 26, Marcus Tyus 17, Brian Fitzpatrick 16, Simon Gunnarsson 8, William Guténius 8, Jakob Sigurdarson 7, Mike Moore 7, Fredrik Andersson 4.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.