Vinst i premiären

Borås Baskets damer är nya i division 2 och tog i premiären emot Chalmers Hanniball hemma i Almåshallen inför 209 åskådare. Efter en superjämn förstaperiod skapade Borås lite separation i den andra perioden. I tredje perioden coachade Pat Ryan tajtare och startfemman såg till att matchen var avgjord med en period kvar att spela. Segersiffrorna skrevs till 72-55.

Seriepremiär i division 2 Westra innebar stort intresse från Boråsarna och 209 högljudda åskådare på läktarna i Almåshallen. Hemmalaget började lite ”rostigt” och det var väldigt jämnt under matchens inledning.

I den andra perioden visade Sara Gunnarsson och Emma Johansson vägen och lagkamraterna följde efter. Halvvägs in i matchen ledde Borås med 37-30.

Headcoach Pat Ryan lät sedan startfemman spela de inledande sju minuterna av den tredje perioden. Det räckte för att hänga av Chalmers för gott och under den fjärde perioden kunde Borås spela av matchen och säkert segra med 72-55.

Borås Basket-Chalmers Hanniball: 72-55 (18-14, 19-16, 17-10, 18-15).

Poänggörare Borås: Emma Johansson 14, Sara Gunnarsson 13, Isabel Saikkonen 12, Hanna Brändmark 11, Lisa Knutsson 9, Signe Lennartsdotter 4, Felicia Modigh 4, Anna Lövqvist 3, Matilda Svensson 2, Tova Lindström, Vania Sousa, Johanna Avlund

Matchens lirare i hemmalaget: Emma Johansson

Publiksiffra: 209

Text: Magnus Stråhle.