Förlust för Borås Basket i Luleå

Det är alltid tuffa matcher i Luleå och sannerligen inte ofta som Borås Basket åker därifrån med en vinst i bagaget. Så inte heller den här gången. Borås var, trots dåligt trepoängsskytte, väl med i en halvlek. Sedan exploderade hemmalaget och kunde vinna med klara 97-80.

 

Spelmässigt var det en jämn inledning på matchen. Men Luleå ledde på poäng, 8-2, efter tre minuter. Vilket ledde till en timeout från Borås. Sedan kom Nimrod Hilliard igång. På två och en halv minut ledde han gästerna till 11-12 och en timeout från hemmalaget. Lagen följdes sedan åt under återstoden av perioden och ställningen var 20-18 efter tio spelade minuter i Luleå Energi Arena.

 

Borås var inte dåligt, men ineffektivt. Ett minitryck som kulminerade med Daniel Alexanders trea till 32-25, med 5:36 kvar av andra perioden, tvingade fram en ny Borås-timeout. Luleå ledde som mest med 11 poäng i perioden, innan Borås lyckades stoppa i sex raka och återta lite momentum. Trots ett dåligt trepoängsskytte från Borås – både gällande försök (elva) och satta (ett) – så ledde Luleå inte med mer än 41-38 i halvtid.

 

Men så kom explosionen. Illa kvickt gjorde Luleå 11-3 fram till 52-41 totalt. Henrik Svensson på Borås-bänken hade inget annat val än att kalla timeout. Även om Mike Moore stack emellan med två trepoängare så var det hemmalaget som dominerade matchen nu. Framför allt genom Corban Collins och Thomas Massamba. Vid ställningen 73-53 med 1:19 kvar av tredje perioden tog Borås en ny timeout. Inget hjälpte. Det kändes verkligen som att Luleå satte allt och att det var tvärtom för Borås. Som mest var hemmaledningen uppe i 25 poäng, innan det stannade på 97-80 efter 40 minuter.

 

BC Luleå-Borås Basket: 97-80 (20-18, 21-20, 35-18, 21-24).

 

Poänggörare Luleå: Corban Collins 28, Daniel Alexander 23, Thomas Massamba 16, Robert Gilchrist 9, Tim Kearney 8, Anton Kobylak-Berglund 6, Daniel Hansson 3, Karl Persson 2, Ville Larsson 2.

 

Poänggörare Borås: Nimrod Hilliard 22, Mike Moore 16, William Guténius 14, Fredrik Andersson 10, Jakob Sigurdarson 6, Brian Fitzpatrick 5, Simon Gunnarsson 4, Ludvig Johansson 3.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.