Borås åter etta efter övertygande seger mot Köping

I matchen mot Köping Stars ökade Borås Basket sin publiksiffra för fjärde hemmamatchen i rad. Dessutom rivstartade laget och tittade aldrig ens en sekund i backspegeln. Via friskt och frejdigt löpande och skytte rann det på hela vägen till överlägsna 111-75. Nu är Borås återigen etta i SBL-tabellen. 

 

Borås Basket öppnade starkt och hade 12-5 efter 3:24. Då tog Köping timeout. Två minuter senare dunkade Mike Moore i 22-10. 24-10 stoppade Marcus Tyus i med fyra minuter kvar av första perioden och matchen var på väg att rinna Köping ur händerna. Men de repade sig något i slutet och räddade 28-18 efter tio minuter.

 

Även i den andra perioden rivstartade Borås. Köping hade väldigt lite att sätta emot. Halvvägs in i quartern hade hemmaledningen svällt till 42-21. Med halva matchen kvar att spela ägdes ledningen övertygande av Borås Basket, med 55-31.

 

Mindre än två och en halv minut av tredje perioden hade passerat när Fredrik ”The Fredder” Andersson dunkade i 64-38. Varpå Köping kallade timeout för att få ordning på sitt försvar. Det var emellertid något som verkade hopplöst en kväll som denna – då Borås både sprang effektivt och sköt väldigt bra. Med 3:17 kvar av tredje ledde Borås med 81-48 och med en period kvar var ställningen 91-57.

 

Det var såklart inget snack heller i den fjärde perioden. Borås kunde segla mot seger inför en publik som hade ökat i antal för fjärde matchen på raken (1152 den här gången). Hela kvällen stannade på 111-75. Därmed så placerar sig Borås Basket åter på tabellens förstaplats.

 

Borås Basket-Köping Stars: 111-75 (28-18, 27-13, 36-26, 20-18).

 

Poänggörare Borås: Nimrod Hilliard 22, Marcus Tyus 22, Mike Moore 14, Brian Fitzpatrick 11, Fredrik Andersson 11, Jakob Sigurdarson 9, William Guténius 8, Ludvig Johansson 8, Simon Gunnarsson 4, Daniel Thuresson 2.

 

Poänggörare Stars: Niklas Larsson 18, Aleksa Solevic 14, Mikael Axelsson 10, Ronnie Boggs 9, Desmond Hubert 8, Michiel Petersen 7, John Brändmark 4, Sebastian Lindkvist 2, Simon Klaasma 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.