Borås Basket obesegrade

Det väntades en tuff match mot Högsbo Basket från Göteborg. Högsbo som börjat serien starkt med två vinster och en förlust, med bland annat en meriterande seger borta mot Sätila.

Matchen var jämn under första halvlek. Framförallt straffade Högsbo hemmalaget med snabba omställningar och kontrade i poäng efter poäng. Hemmalaget fick dessutom i mitten av andra perioden ett stort avbräck när stjärnvärvningen Sara Gunnarsson fick utgå med stukad fot. Men i hennes frånvaro steg 14-årige Wilma Sörensen fram, och det med stor framgång.

Redan tidigt i andra halvlek drog Borås Basket ifrån ett tröttare Högsbo. Emma Johansson producerade 22 poäng och ledde laget från bakplan. Men det var tidigare nämnd Wilma Sörensen som blev matchens lirare med 10 poäng och nästintill lika många steals.

Nu väntar två veckor träning och rehabilitering (även Emma Johansson utgick med stukning i slutet av matchen) innan laget åker på säsongens första bortamatch när man möter Kvarnby från Mölndal.

Borås Basket-Högsbo Basket: 77-52 (17-17, 19-13, 20-4, 21-18)

Poänggörare Borås: Emma Johansson 22, Wilma Sörensen 10, Hanna Brändmark 9, Anna Lövqvist 9, Lisa Knutsson 8, Signe Lennartsdotter 5, Sara Gunnarsson 4, Isabel Saikkonen 4, Tova Lindström 4, Vania Sousa 2, Matilda Svensson, Johanna Avlund

Poänggörare Högsbo: Hanna Halilovic 13, Linda Karlsson 13, Xhenisera Halluli 6, Linnea Rensmo 6, Sofie Lundberg 4, Ylva Fridell 4, Emma Olsson 3, Julia Rolewska Bloom 2, Nathalie Roslund 1

Matchens lirare i hemmalaget: Wilma Sörensen

Matchens lirare i bortalaget: Sofie Lundberg

Publiksiffra: 221

Text: Borås Basket

Bild: Daniel Grönbek