Borås segrade i Nässjö

Nässjö Sim- och Sporthall innebär allt som oftast tuffa matcher. Kvällens match mellan Nässjö och Borås Basket var inget undantag. Borås Basket försökte gång efter annan hänga av hemmalaget, men det skiljde bara tre poäng mellan lagen med 5,6 sekunder kvar av matchen. Detta till trots kunde Borås Basket kunde tillslut ta hem sin sjätte vinst i SBL, med siffrorna 83-88.

 

Borås Basket började matchen starkt. Nimrod Hilliard satte matchens första trepoängare, för att senare assistera Marcus Tyus till ytterligare två satta skott från trepoängsland, fram till 9-17. Känslan var att det rullade på bra för bortalaget, men efter en Nässjö-timeout hade Borås inte mycket att säga till om och under de sista två minuterna av första perioden handlade det bara om hemmalaget. Felix Terins stoppade i 20-19, efter en “run” på 11-2, vilket också var ställningen efter tio spelade minuter.

 

Nässjö behöll momentum i början av andra perioden. Detta tills Marcus Tyus klev fram och stoppade blödningen. Tyus sköt i sex raka poäng för att sedan på ett spektakulärt sätt sno bollen och hitta in till Fredrik “The Fredder” Andersson som kvitterade till 28-28. Borås tog sedan tillbaka ledningen när Mike Moore snurrade upp försvaret i två efterföljande anfall till 32-34. Terins hann med att skjuta i sina nionde poäng innan Nimrod Hilliard IV avslutade andra perioden med en blytung trea på halvtidssignalen. Lagen gick till paus med Borås-ledning, 35-41.

 

Tredje perioden började med slarvigt försvarsspel från Borås. Framåt började Mike Moore ta för sig mer och mer och göra poäng både från trepoängsland och nära korgen. Nässjö ville ändå inte släppa greppet och trots att Borås ledde med 53-64 inför sista och avgörande perioden kändes matchen jämnare än så.

 


Felix Terins, som för kvällen gjorde 18 poäng, började sista perioden med två trepoängare och bortalagets ledning hade snabbt krympt till 59-66. Fram klev då Jakob “Iceman” Sigurdarson med tre raka treor och tack vare dessa ryckte Borås än en gång ifrån, denna gång till ledning med 62-77. Men än fanns det energi kvar hos Nässjö Basket. Dartaye Ruffins dunk till 72-79 med tre minuter kvar, följd av en tuff trepoängare av Facundo Zarate, gav åter spänning i matchen. Brian Fitzpatrick försökte stoppa Ruffin under korgen, drog på sig sin fjärde och femte personliga foul och satte Ruffin vid straffkastlinjen till 78-80. Sista minuterna bjöd på stor nerv. Och det var inte förrän Simon Gunnarsson “monsterblockade” Franklin Williams med knappa 30 sekunder kvar som bortalaget kunde få full kontroll över utgången. Segersiffrorna skrevs till 83-88. Nimrod Hilliard IV stod återigen för en stark insats med 29 poäng och 7 assist.

 

KFUM Nässjö-Borås Basket 83-88 (20-19, 15-22, 18-23, 30-24).

 

Poänggörare Nässjö: Felix Terins 18, Dartaye Ruffin 16, Marquis Jackson 15, Franklin Williams 14, Facundo Zarzate 14, Tomas Fernandez 4, Lukas Bergäng 2.

 

Poänggörare Borås: Nimrod Hilliard 29, Mike Moore 17, Marcus Tyus 16, Jakob Sigurdarson 9, William Guténius 6, Fredrik Andersson 5, Brian Fitzpatrick 4, Simon Gunnarsson 2.

 

Text: Jonas Sehlin. Foto: 609 Foto | Media.