Guténius reserv i landslaget

Nya förbundskaptenen Hugo Lopez har tagit ut sin första landslagstrupp inför nästa EM-kvalmatch mot Vitryssland i Uppsala 29 november. 16-mannatruppen innehåller inga spelare från Borås Basket. Men William Guténius slår sig in som reserv. 

 

De 16 spelare som tagits ut till truppen och som förväntas vara med när Sverige möter Vitryssland är Adam Ramstedt (Debrecen, Ungern), Alexander Lindqvist (Södertälje), Anton Gaddefors (klubblös), Chris Czerapowicz (Niszhny Novgorod, Ryssland), Elijah Clarence (Fraport, Tyskland), Simon Birgander (Divina Seguros, Spanien), Ludvig Håkanson (Estudiantes, Spanien), Johan Löfberg (Breogan, Spanien), Martin Pahlmblad (Södertälje), Nicholas Spires (Monbus Obradoiro, Spanien), Charles Barton Jr (Mechelen, Belgien), Thomas Massamba (BC Luleå), Viktor Gaddefors (Antibes, Frankrike), Denzel Andersson (BC Luleå), Erik Rush (Happy Casa, Italien) och Mikael Lindquist (Norrköping).

Reserver: William Guténius (Borås), Jonathan Person (Pitesti, Rumänien), Carl Engström (Wetterbygden) och Adam Rönnqvist (Jämtland).

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.