Storseger mot Kvarnby

Säsongens första bortamatch för Borås Basket Dam spelades i Aktiviteten, Mölndal. Kvarnby  tog emot ett heltaggat Borås Basket som med fokus matchen igenom segrade med siffrorna 45-86. Poängbäst i Borås Basket blev Sara Gunnarsson med 28 poäng.

Sara Gunnarsson visade vägen för Borås offensivt med 20 poäng under första halvleken. Vid hennes sida kämpade Lisa Knutsson och Vânia Sousa under korgarna och tog ner retur efter retur. Sousa, som startade i frånvaro av lagkapten Hanna Brändmark, rev ner dubbelsiffrigt i returkolumnen och var dominant matchen igenom.

Efter en relativt jämn första period kunde bortalaget lägga in en högre nivå innan paus. När man sedan, med stor hjälp av de yngre förmågorna Wilma Sörensen, Johanna Avlund och Felicia Modigh fortsatte i samma anda även under första delen av andra halvlek kunder siffrorna rinna iväg. Tempot avtog något under matchens sista tio minuter, innan det var dags att välförtjänt åka hem med två poäng. Slutresultatet skrevs till 45-86.

Nu väntar två veckors förberedelse innan det är dags för lokalderby mot BK Marbo i Almåshallen 25 november klockan 17:00. Fri entré.

Kvarnby Basket-Borås Basket: 45-86 (13-18, 8-30, 7-27, 17-11).

Poänggörare Borås: Sara Gunnarsson 28, Emma Johansson 10, Anna Lövqvist 10, Felicia Modigh 9, Isabel Saikkonen 8, Lisa Knutsson 6, Signe Lennartsdotter 6, Wilma Sörensen 5, Johanna Avlund 5, Matilda Svensson, Vania Sousa