Södertälje fick Borås ur kurs

Borås Basket ställdes på tisdagskvällens mot tabelltvåan Södertälje och det skulle som vanligt, när man möter Kings, bli en tuff fajt. Det var Borås snabba spel med mycket trepoängare, mot ett mer strukturerat Södertälje. Visst regnade det åter trepoängare i Boråshallen denna kväll, men de flesta missade sitt mål. Ett energifyllt Södertälje kunde däremot rida vidare med sin väloljade basketmaskin och gå segrande ur kampen med 76-85.  

 

Södertälje Kings gjorde poäng i sina tre första anfall och hade ledningen med 3-6 efter en och en halv minut. Med andra ord så tog Kings alltså tag i taktpinnen. Sedan hade man den i ett stadigt grepp genom första perioden. Med 1:05 kvar tog Borås timeout. Då ledde gästerna med 14-19. Efter en period var Borås i underläge, 16-23.

 

När Marcus Tyus, tre och en halv minut in i den andra perioden, stod för ett and one-spel fram till 26-29 så kändes Borås på gång. Men då öppnade Kings en ny run. Efter fem raka poäng från Martin Pahlmblad kändes det nödvändigt med en Borås-timeout. Så blev det också. Det hann bli ett tolvpoängsgap innan Mike Moore kunde sätta Borås på kartan igen, med en trea.

 

Med 1:12 kvar av andra perioden sänkte Fredrik ”The Fredder” Andersson en trea som gav 34-40, framspelad av Nimrod Hilliard. William Guténius fixade sedan 36-40 och Borås var åter med.

 

Södertälje drog ifrån till 40-49 under andra halvlekens inledande tre minuter. Med 4:41 kvar av tredje så drog Södertäljes coach, Ludvig Degernäs, på sig en teknisk foul. Då kunde Tyus skjuta i 51-55 i lign och ro från straffkastlinjen. Sedan var det dags igen. Teknisk foul på Eric Adams den här gången. Tyus satte 52-55.

 

Daniel Thuresson stod för ett lyckat inhopp i slutet av tredje. Han satte 59-61 när Kings-försvaret lämnade honom fri på trepoängslinjen. Tyus ordnade sedan 62-63, vilken även var ställningen vid den sista pausen.

 

Tyus fortsatte på den inslagna vägen i fjärde perioden och sköt Borås till 65-65 med en tuff trea. Men under de följande fem minuterna var det gästerna som tog över. 2-11 fixade Kings på den tiden och matchen började rinna Borås ur händerna. En sista gnista tändes när Tyus satte en trea till 70-78 med 3:17 kvar.

 

Men det ville sig inte. Den nödvändiga energin fanns inte på tillräckligt hög nivå hos Borås Basket den här kvällen. Det gjorde den hos gästande Södertälje Kings däremot och de vann toppmötet med 76-85 och klättrade upp i tabelltoppen.

 

Borås Basket-Södertälje Kings: 76-85 (16-23, 20-19, 26-21, 14-22).

 

Poänggörare Borås: Marcus Tyus 26, William Guténius 12, Mike Moore 10, Fredrik Andersson 10, Nimrod Hilliard 10, Daniel Thuresson 5, Ludvig Johansson 3.

 

Poänggörare Kings: Martin Pahlmblad 21, Toni Bizaca 18, Adam Ramstedt 13, Auston Barnes 10, Eric Adams 6, Alexander Lindqvist 6, Valter Lindström 6, Eric Garcia 5.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.