Bottennapp av Borås i Norrköping

Dolphins i Stadium Arena är alltid en tuff utmaning på förhand. Den här gången blev det t.o.m. lite extra svårt, då Norrköping lyckades göra 18-0 innan Borås ens ”klivit av bussen”. Men istället för att Borås jobbade sig in i matchen tog hemmalaget över mer och mer och kunde enkelt vinna med hela 101-63.

 

Norrköping Dolphins gjorde 10-0 på 1:44. Sedan kallade Henrik Carlsson på Borås-bänken timeout. Sämre start var svår att få. Trodde man då. 18-0 hann hemmalaget ordna innan Borås Basket kunde kämpa sig in i poängprotokollet, via en trea från Mike Moore. Men då hade hela 5:50 av matchen hunnit passera.

 

Med 2:55 kvar av första perioden sänkte Edvin Stark 21-3 för Dolphins och coach Carlsson tvingades ta sin andra timeout. Jakob ”Iceman” Sigurdarson sköt i sex poäng för Borås i slutet av perioden, vilket gjorde att Norrköpings ledning faktiskt inte var större än 28-11 efter tio minuter.

 

Nimrod Hilliard IV, som normalt är Borås bästa spelare, behövde börja ta ansvar om en seger ens skulle vara realistisk. Det gjorde han så smått i inledningen av den andra perioden, men försvann snabbt ur matchbilden igen och hans lag närmade sig inte. Fem minuter in i perioden stod det 38-19.

 

När matchen var framme vid halvtidspaus stod det 51-32. Borås hade då satt endast 8,3 procent av trepoängsavsluten. Det skulle krävas en rejäl uppryckning på den fronten, samt snabbare omställningar från försvar till anfall, för en chans att ta sig in i matchen igen.

 

I inledningen av den andra halvleken fixade Dolphins 13-6 och spädde på sin redan stora ledning till 64-38. Borås kallade timeout med 4:38 kvar av tredje, men det började redan se hopplöst ut. Och värre blev det. Med tio minuter kvar av matchen hade hemmaledningen svällt till 78-47.

 

Lagen spelade 5-4 under fjärde periodens inledande 2:50. Då kallade Dolphins timeout. Oklart varför då deras ledning var på över 30 poäng. 90-51 stod det med fem minuter kvar och tillställningen slutade 101-63.

 

Norrköping Dolphins-Borås Basket: 101-63 (28-11, 23-21, 27-15, 23-16).

 

Poänggörare Dolphins: Mikael Lindquist 20, Anton Saks 17, Joakim Kjellbom 16, Tyler Flack 13, Jonathan Dubas 10, Tim Schüberg 8, Shakir Smith 6, Edvin Stark 6, Anes Zekovic 3, Andreas Person 2.

 

Poänggörare Borås: Nimrod Hilliard 21, Marcus Tyus 16, Mike Moore 10, Jakob Sigurdarson 8, Daniel Thuresson 4, Fredrik Andersson 2, William Guténius 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.