Storseger i säsongens första derby

Säsongens första lokalderby för Borås damer spelades under kvällen – och det var ett rutinerat Borås som fick se ett ungt Marbo Basket på andra sidan. Matchen som sådan blev kanske ingen sprakande tillställning som derbymatcher ibland kan bli. Segersiffrorna blev klara 80-36 till hemmalaget Borås favör. Sara Gunnarsson blev poängbäst med 19 poäng, 12 returer och 5 assist.

De 144 åskådare som tagit sig till Almåshallen fick se ett piggare bortalag under första delen av första perioden. Marbo tog tidigt kommandot och fick med sig en liten 5-poängsledning inledningsvis. Borås som startade tveksamt tog dock tag i matchen ganska omgående, framförallt var det genom Sara Gunnarsson, Emma Johansson och Hanna Brändmark, och efter ungefär 7-8 minuter kunde man ana vart matchen skulle ta vägen. Sakta men säkert malde hemmalaget ner Marbo och kunde vinna första perioden med 26-14. Spelövertaget höll i sig även i andra perioden och i halvtid stod det 44-21 på tavlan.

Hemmalaget pratade ihop sig i halvtid och bestämde sig för att de ville mer. Tredje perioden dominerade Borås totalt och vinner den med 26-2. Matchen var såklart avgjord och efterföljande period blir mer avslagen med många misstag. En period som Marbo till slut kan vinna med 10-13.

Sara Gunnarsson, Emma Johansson och Hanna Brändmark var poängbäst i hemmalaget och gjorde stor skillnad. Längdövertaget var en annan viktig del. Lisa Knutsson med sin längd och rutin dominerade totalt under korgarna och kunde riva ner hela 17 returer. Även Sara Gunnarsson och Felicia Modigh hjälpte till bra med 12 respektive 8 returer. Totalt vinner Borås returtagningen med 72-28 och matchen med 80-36.

Nu väntar bortamatch mot Onsala på fredag innan det återigen är dags för ett derby på hemmaplan. Nästa hemmamatch är söndagen den 9/12 kl.17:00 då topplaget Sätila kommer på besök. Hoppas vi ses då!

Borås Basket-Marbo Basket: 80-36 (26-14, 18-7, 26-2, 10-13).

Poänggörare Borås: Sara Gunnarsson 19, Emma Johansson 18, Hanna Brändmark 13, Lisa Knutsson 8, Signe Lennartsdotter 8, Felicia Modigh 4, Isabel Saikkonen 4, Vania Sousa 4, Wilma Sörensen 2, Johanna Avlund, Matilda Svensson, Tova Lindström

Matchens lirare Borås: Sara Gunnarsson

Publik: 144