Femte raka bärgades i tidig seriefinal

Borås Basket Dam åkte under fredagskvällen för att spela en tidig seriefinal borta mot Onsala Pirates. Det var ett taggat hemmalag som bjöd på en tuff och bra kamp mot ett ännu mer taggat bortalag som hade en kvalförlust för två säsonger sen mot just Onsala i minnet. Att Borås ville visa var skåpet skulle stå var det därmed inget snack om.

Det var tufft och bra spel under större delen av matchen, dessvärre var det fortsatt ganska svaga skottprocent från Borås. Försvarsspelet satt dock där det skulle under samtliga 40 minuter och med ett aggressivt försvar från start fick Onsala det tufft inledningsvis. Under första perioden blev det – på grund av bra försvar – många svåra avslut från hemmalaget, vilket gjorde att Borås kunde gå till ledning efter första perioden med 6-19.

Period två fortsatte ungefär där första avslutades, Borås tog kampen på ett bra sätt med fortsatt fokus på försvarsspelet. Bortalaget Borås kunde till slut vinna andra perioden med 11-20 och gå till halvtidsvila med en trygg ledning, 17-39.

Och även om Tredje blev mer låst och jämnare så var det fortsatt bra försvar som gällde. Detta gjorde att periodsiffrorna hölls nere och Borås kunde vinna även denna period. Denna dock betydligt jämnare, 11-12. Men det var ändå en trygg ledning inför fjärde då tavlan visade 28-51.

Under fjärde perioden tröttnade planens gigant Emma Johansson en smula på de något svaga skottprocenten. Emma dundrade i tre treor i inledningen av fjärde vilket satte Borås i en trygg 32-poängsledning med 7 minuter kvar. Matchen kunde lugnt spelas av och Borås kunde vända hem med ytterligare en tvåpoängare i bagaget.

Nu väntar en stentuff hemmamatch mot tidigare årens division 2-gigant, Sätila Basket. Det är Almåshallen den 9:e december kl.17:00 som gäller. Kom gärna och stötta damerna!

 

Onsala Pirates-Borås Basket: 40-69 (6-19, 11-20, 11-12, 12-18).

Poänggörare Borås: Emma Johansson 22, Sara Gunnarsson 12, Hanna Brändmark 10, Lisa Knutsson 8, Wilma Sörensen 7, Isabel Saikkonen 4, Signe Lennartsdotter 2, Vania Sousa 2, Tova Lindström 2, Felicia Modigh, Johanna Avlund