Borås vann tuff kamp mot Högsbo

Sen onsdagskväll och match i Gothia Arena. Seriefinalen mot Högsbo Basket bjöd på storpublik, och det var en tuff batalj de fick följa. Efter fyra perioder stod däremot klart att Borås tog 23:e raka segern med 47-53.

Seriesuveränen Borås, mot jagande tvåan Högsbo. På förhand var det upplagt för en jämn kamp, och trots att Borås var i ledning större delen av matchen gav sig inte Högsbo, utan såg till att det var match ända tills slutminuterna.

Borås tog greppet om matchen i andra perioden och hade en ledning med tolv poäng i paus 24-36. Hemmalaget kom däremot ut med mycket energi efter halvtid och kapade ledningen inför sista tio minuterna till nio poäng. Under tredje perioden fick även Borås lagkapten Hanna Brändmark utgå med stukad fot, vilket skapade lite grus i maskineriet.

Borås spelade långa anfall i fjärde perioden, men Högsbo fortsatte spela tufft och det var svårt för Borås att komma till skott och avsluten blev ofta stressade. Ledningen krympte till sex poäng , men tack vare att man spelade ett stabilt försvarsspel hela matchen kom Högsbo inte närmare än så innan slutsignalen ljöd med 47-53 på resultattavlan. Poängbäst för Borås blev Sara Gunnarsson med 18 poäng.

Högsbo Basket – Borås Basket Dam 47-53 (14-19, 10-17, 11-8, 12-9)

Poänggörare Borås:

Sara Gunnarsson 18, Signe Lennartsdotter 10, Vânia Sousa 8, Anna Lövqvist 6, Emma Johansson 5, Madelene Kristensson 2, Hanna Brändmark 2, Wilma Sörensen 2, Annie Sjöli, Elin Hansson, Tova Lindström