TACK FÖR I ÅR!

SM-finalserien är över och därmed är säsongen 2018/2019 är avslutad. Vi försöker oss på både sammanfattning och tack till alla som hjälpt till. 

 

Borås Baskets säsong 2018/2019 går till historien som klubbens starkaste hittills i Svenska Basketligan herr. De 27 segrarna i grundserien räckte till en andraplacering i tabellen (tredje gången) och ett fint utgångsläge inför slutspelet, med hemmaplansfördel i både kvarts- och semifinaler. Borås slog ut Wetterbygden med 3-1 i matcher i kvartsfinalen och i semifinalen tog man äntligen kål på Norrköpingsspöket. 4-2 i matcher blev det. I SM-finalen stötte Borås på seriesegraren Södertälje, som blev för svår och det blev tillslut ett SM-silver efter 1-4 i matcher. Individuellt blev Nimrod Hilliard IV framröstad som årets artist, årets guard och årets MVP, medan Marcus Tyus vann skytteligan med ett snitt på 19,9 poäng.

 

Borås Basket vill framföra ett stort tack till alla sponsorer, funktionärer och inte minst supportrar. Ni är alla vitala delar i maskineriet som ledde föreningen till SM-final 2019. Dessutom riktas ett stort tack till laget, med alla spelare, coacher och stab. Tillsammans skrev vi historia.

 

Laget som vann silver 2018/2019: Ludvig Johansson, Daniel Thuresson, Nimrod Hilliard IV (USA), Filip Hellgren, William Gutenius, Fredrik Andersson, Jakob Sigurdarson (Island), Simon Gunnarsson, Mike Moore (USA), Brian Fitzpatrick (Irland), Edvin Larsson, Marcus Tyus (USA). Headcoach: Henrik Svensson, Assisterande coacher: Henrik Carlsson och Johan Peroti-Andersson. Övriga: Hasse Claesson, Jim Thuresson och Magnus Hellman-Driessen.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.