Borås Basket värvar från Mark

Borås Basket rustar för nästkommande säsong i Basketettan. Under veckan blev det klart att lagets första nyförvärv är 19-åriga Felicia Larsson. Felicia tar studenten från Riksidrottsgymnasiet i Mark nästkommande vecka. Senaste säsongen i Basketettan snittade hon 4,8 poäng på dryga 16 minuters speltid.

Vi tog en pratstund med lagets senaste nyförvärv.

Hur kommer det sig att du valde att spela för Borås Basket?

Det kändes naturligt för mig att tacka ja till Borås och jag är väldigt tacksam att de visade intresse för mig. Borås har gjort två helt makalösa säsonger, och nu när de tar steget upp i Basketettan känns det väldigt roligt att få vara en del av deras satsning.

Vad ser du fram emot mest kommande säsong?

Jag har haft tre otroligt bra år på RIG Mark, men jag ser fram emot att få vara en del av en ny klubb, träffa nya spelare och få nya coacher. Det blir en annan atmosfär helt enkelt. Sedan tycker jag det ska bli väldigt roligt att spela i Boråshallen, det är en fantastisk baskethall!

För en inbiten basketsupporter är efternamnet Larsson något som är välkänt i Boråshallen. När nu Felicia drar på sig Borås Basket-linnet blir hon den andra generationen Larsson att representera klubben. Pappa Jonas matchtröja är pensionerad och upphissad i Boråshallens tak.

Det känns väldigt roligt och speciellt att kunna titta upp i taket under matcher och se min pappas namn, och att jag kan inspireras av vad han gjort för klubben. Men jag hoppas kunna sätta mina egna avtryck här, utan alltför mycket tanke på vem min pappa är, avslutar Felicia.

Borås Baskets sportchef Mattias Modig är glad över sitt senaste nyförvärv.

Det känns oerhört kul att Felicia har valt att spela med oss nästkommande säsong! Hon är en ung tjej med fin talang och en väldigt bra person. Hon kommer passa perfekt in i gänget, och jag tror att hon kommer kunna få en fin utveckling som basketspelare under Pat Ryan och i vår miljö, kommenterar Mattias.


Namn:
Felicia Larsson
Ålder: 19 år
Position: Guard
Längd: 172 cm

Tidigare klubbar:
RIG Mark, BK Marbo

Fakta:
Spelade i snitt 16:28 minuter för RIG Mark i Basketettan föregående säsong. Hon snittade 4,3 poäng, 1,8 assist och 1,9 returer per match.

Foto: 609 Foto|Media