BORÅS BASKET ÖKAR!

När vi summerar säsongen 2018/2019 är den positiva utvecklingen i föreningen Borås Basket tydlig. Klubben har växt jämfört med 2017/2018.  

– Ökningen har främst skett i de yngsta åldrarna, säger Magnus Ericsson som är sportchef för breddverksamheten.

 

Utvecklingen för basketen i Borås går i positiv riktning. Jämfört med säsongen 2017/2018 så har medlemsantalet i Borås Basket under 2018/2019 gått upp med 12 procent. Antalet aktiva medlemmar är 8 procent högre nu jämfört med för ett år sedan. Men den största och mest glädjande stegringen har skett inom kategorin ungdomar 6-20 år, som ökat med 10 procent.

 

-Ledare och föräldrar är duktiga på att sprida information om matchreferat och turneringar och basketen har därmed fått mer uppmärksamhet i sociala medier än tidigare. Ökningen har främst skett i de yngsta åldrarna och beror med stor sannolikhet på att vi har en mycket bra verksamhet med duktiga ledare som på ett positivt sätt ser till att barnen trivs i vår klubb, säger Magnus Ericsson, sportchef för Borås Baskets breddverksamhet.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.