20 år senare

I år är det 20 år sedan Earvin ”Magic” Johnson kom till Borås och spelade för lokala basketlaget Magic M7. Med anledning av detta har legendariske sportjournalisten Jacob Hård släppt dokumentären ”Magic i Borås” på SVT Play.  

 

Den tidigare Los Angeles Lakers-stjärnan Earvin ”Magic” Johnson rankas som en av världens fem bästa basketspelare genom tiderna. 1999, åtta år efter att han meddelade världen att han smittats av HIV, anlände Magic till Borås för att spela basket som licensierad M7-spelare i Svenska Basketligan. Dagen efter att han spelat sin första match för Borås-laget så var detta förstasidesnyhet i media världen över.

 

Magics medverkande i Magic M7 blev både succé och misslyckande, beroende på hur man väljer att se det. Här om dagen släppte SVT:s Jakob Hård dokumentären med namnet ”Magic i Borås”, som handlar om hur det gick till när världsstjärnan plötsligt kunde kalla Boråshallen för hemmaplan.

 

Länk till dokumentären.

 

Text: Magnus Stråhle.