Gunnarsson i framtidslandslaget

Borås Baskets Simon Gunnarsson är en av 14 spelare som tagits ut till det, av Svenska Basketbollförbundet, nystartade framtidslandslaget. I augusti reser Gunnarsson till Östersund för ett sju dagar långt träningsläger, som också inkluderar två landskamper.

 

-Det känns såklart roligt att ha blivit uttagen till framtidslandslaget och det innebär att de har ögonen på mig. Jag kommer tacka ja och det är en självklarhet att göra det. Får man chansen att representera Sverige i något sammanhang så gör man det, säger Simon Gunnarsson.

 

Framtidslandslagen startades för att få bättre koll på vilka som står näst på tur för att representera Sverige på seniornivå.

 

-Vi har sett att det är ett enormt stort glapp mellan U20- och seniorlandslag. En spelare som är 24-25 år gammal kan fortfarande vara väldigt intressant för seniorlandslaget, men behöver lite mer erfarenhet, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

 

Framtidslandslaget, lett av headcoach Peter Öqvist (BC Luleå) och assisterande coacherna Boris Balibrea (Wetterbygden) och Panagiotis Nikolaidis (Köping), sparkar igång verksamheten med träningsläger i Östersund 5-11 augusti. Lägret avslutas med två landskamper, 10:e och 11:e augusti.

 

Uttagna spelare

Albin Häll Eriksson, WB Stars

Kevin Senghore Peterson, Fairfield

Alexander Larsson, Alicante

Mikael Axelsson Kaltak, Köping Stars

Anes Zekovic, Norrköping Dolphins

Niklas Larsson, Köping Stars

Anton Kobylak Berglund, BC Luleå

Samuel Berkelund, Constanta

Daniel Hansson, BC Luleå

Sheriff Drammeh, Hawaii

Daniel Johansson, Nässjö Basket

Simon Gunnarsson, Borås Basket

Felix Terins, Nässjö Basket

Tim Schüberg, Norrköping Dolphins

 

Reserver

Michiel Peterson, Köping Stars

Jonathan Peleg, WB Stars

Gustav Hansson, Jämtland Basket

Lukas Bergäng, Nässjö Basket

Nathan Dawit, Uppsala

Henrik Jädersten, Santa Clara

 

Framtidslandslagen är en del av seniorlandslagets program. Trupp har valts ut i samråd mellan seniorlandslagscoacherna, framtidslandslagscoacherna och landslagsansvarig.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.