Hell yeah! Hellgren is back!

Filip Hellgren var rookie under säsongen 2018/2019 och hade en väldigt begränsad roll när det gällde matcherna. Istället var det under träningarna och från lagbänken som Filips roll var desto mer viktig. Nu har han skrivit på för en andra säsong med Borås Basket.

 

För Borås Basket slutade säsongen 2018/2019 med förlust i match 5 av finalserien mot Södertälje Kings. För Filip Hellgren, som var rookie i laget, var säsongen och inte minst avslutningen en stor upplevelse.

 

-Det var en lärorik säsong med många bra erfarenheter. Och det var kul att vara med i klubbens första SM-final. Även om alla i laget nog tyckte vi skulle ha vunnit guldet så är vi nöjda så här efteråt. På det personliga planet var det främst skyttet och spelförståelsen som jag förbättrade under året, säger Filip Hellgren.

 

Nu har Hellgren skrivit på ett avtal om spel för Borås Basket även säsongen 2019/2020. Headcoachen Henrik Svensson gillar nyheten.

 

-Jättekul! Filip Hellgren utvecklades mycket under säsongen och vi hoppas på fortsatt utveckling. Han bidrar med en mycket seriös och professionell inställning till basket, vilket vi värdesätter massor och är ett måste för att vara med i vårt lag, kommenterar Henrik Svensson.

 

Men tro inte att Hellgren nöjer sig med nivån han befann sig på under 2018/2019. Den unge guarden har redan justerat sina personliga mål.

 

-Nu har jag flyttat fram mina förväntningar ett snäpp och siktar på att ta en större roll. Men jag kommer att köra på med samma inställning; att sprida bra energi så att alla håller humöret uppe. För mig var det givet att skriva på för Borås Basket igen, avslutar Hellgren.

 

I och med 20-årige Filip Hellgrens namnteckning så består Borås Baskets trupp nu av fyra spelare. Förutom Hellgren så är det Marcus Tyus (USA), Simon Gunnarsson och William Gutenius som har skrivit på för 2019/2020.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.