LUDDE BLIR KVAR I BORÅS

21-årige guarden Ludvig Johansson har två säsonger i Svenska Basketligan och Borås Basket på meritlistan. Nu är han redo för en tredje och har idag kommit överens med klubben om en förlängning av kontraktet.

 

När ens roll är att vara backup åt Svenska Basketligans bästa spelare vet man att det inte kommer vara lätt att få speltid. De två senaste säsongernas startande pointguard, Nimrod Hilliard IV, vann assistligan 2017/2018 och röstades fram som SBL:s MVP 2018/2019. I skuggan av Hilliard har Ludvig Johansson kämpat på – hela tiden fast besluten om att få spela fler och viktigare minuter. För laget är Johansson värd massor, vilket även avtalsförlängningen är ett kvitto på.

 

-Ludde Johansson har högt basket-IQ och han är en stor tävlingsmänniska. Dessutom står han för kontinuitet, vilket är viktigt för oss. Vi hoppas att Ludde kan fortsätta den otroligt stora utveckling han gjort sedan han kom till oss i Borås Basket, säger headcoach Henrik Svensson.

 

Under sommaren kommer Johansson att fokusera på att bli en konsekvent bättre distansskytt, samt på att bli lite större, utan att för den sakens skull tappa snabbhet och explosivitet.

 

-Efter två säsonger så känner jag mig trygg i Svenska Basketligan. Under kommande säsong hoppas jag verkligen kunna visa vem jag är och bidra till en bra säsong, säger Ludvig Johansson.

 

I och med kontraktsskrivningen med Ludvig Johansson så består Borås Baskets trupp av åtta spelare. Övriga är Marcus Tyus (USA), Simon Gunnarsson, William Gutenius, Filip Hellgren, DeAndre Davis (USA), Fredrik ”The Fredder” Andersson och Elvar Fridriksson.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.