Cuthbertson blir tredje amerikanen i Borås

23-årige forwarden Zac Cuthbertson kommer direkt från Coastal Carolina University i USA och blir Borås Baskets tredje amerikanska spelare säsongen 2019/2020. Cuthbertson, som mäter 201 centimeter i strumplästen och väger in på 90 kilo, är tänkt att kunna bemästra båda forwardpositionerna.

 

Zac Cuthbertson var en av endast fyra seniors i hela NCAA som snittade över 18 poäng, åtta returer och två assist på 36-procentigt trepoängsskytte den gångna säsongen. Två av dessa fyra har nu signat garanterade kontrakt i NBA.

 

-Vi är väldigt glada över att vi lyckats rekrytera Zac Cuthbertson eftersom han har en otrolig potential. Vi tror att han kommer vara riktigt bra och förväntningarna på honom är redan stora. Cuthbertson är väldigt allround spelare som kan göra poäng många olika sätt, säger headcoach Henrik Svensson.

 

Resonemanget innan värvningen av Cuthbertson var att man ville ha en allsidig och rörlig forward som kunde göra poäng på tre olika nivåer: trepoängsskott, skott från dribbling och nära korgen.

 

-Dessutom ville vi ha någon som kunde ta defensiv retur och dribbla upp bollen över hela plan för attack. ”Grab and go”, som vi brukar kalla detta, var något som Mike Moore och Brian Fitzpatrick gjorde effektivt förra säsongen, säger assisterande coachen Henrik Carlsson.

 

I och med värvningen av Zac Cuthbertson så har Borås Baskets trupp hunnit blir nio man stark. Övriga i lagbygget är Marcus Tyus (USA), Simon Gunnarsson, William Gutenius, Filip Hellgren, DeAndre Davis (USA), Fredrik ”The Fredder” Andersson, Elvar Fridriksson och Ludvig Johansson.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Privat.