Gunnarsson signerar tvåårskontrakt

Hon var lagets bästa poängplockare förra säsongen med ett snitt på 16 poäng per match. Sedan en tid tillbaka blev det klart att Sara Gunnarsson stannar i Borås Basket efter klubbens avancemang till Basketettan. Nu har parterna även kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över två år.

Jag var muntligen överens med klubben ganska tidigt, men nu när klubben kommit med en lösning över två år kändes det givet. Jag kom till Borås förra året för att jag trodde på deras satsning, och att det fanns bra förutsättningar här för mig att fortsätta utvecklas. Att man redan nu kan erbjuda mig villkor i paritet med högsta elitnivå i Sverige visar hur hårt och målmedvetet man jobbar, berättar en nöjd Sara Gunnarsson.

Borås Basket som har gått obesegrade genom två serier och nu rustar inför nya utmaningar i Basketettan värderar självklart Sara högt. Att Sara med sin SBL-rutin ses som en av nyckelspelarna och en viktig pjäs för Borås som nykomling i Basketettan råder det ingen tvekan om.

Vi är väldigt glada över att Sara har valt att förlänga med två nya år. Det är en driven tjej med värdefull erfarenhet från SBL, vilket gör henne otroligt viktig för laget. Vi jobbar långsiktigt och vill såklart ha med tjejerna på tåget i så hög utsträckning som möjligt. Att vi kunde hitta en lösning för att ha Sara hos oss minst två år till är enormt glädjande, meddelar sportchef Mattias Modig.

Damlaget kommer inför nästa säsong att husera i Boråshallen. Om detta och alla andra förutsättningar för damlaget går att läsa mer om på följande länk:
Det får du som spelare i damlaget

 

Text: Borås Basket
Foto: Daniel Grönbek