Nyckelspelare förlänger

I vissa fall går det inte att med ord beskriva en spelares betydelse för sitt lag. Både på och utanför planen. Hanna Brändmark och Emma Johansson är just två sådana fall. Att dessa ledare och förebilder nu valt att förlänga gör att stommen i laget känns mer intakt inför kommande säsong i Basketettan.

Lagkapten Hanna Brändmark kom tillbaka till sin moderklubb Borås Basket inför säsongen 2015 – 2016 efter en fem år lång sejour i Mark Basket. Sedan dess har hon varit med om att ta upp klubben från division 3 till Basketettan.

Emma Johansson anslöt till laget inför säsongen 2017 – 2018 efter ett längre uppehåll från basket. Men med en enorm disciplin och stor träningsvilja satte hon en standard som kommit att bli grunden för Borås Baskets framgångar de senaste åren.

Det är fantastiskt att Emma och Hanna fortsätter att spela med oss. Emma har en energi som får hela laget att spela på en hög nivå, och Hanna är den spelaren alla lutar sig emot. Det är väldigt roligt att jobba med så duktiga spelare, kommenterar headcoach Pat Ryan.

Även sportchef Mattias Modigh är tillfreds.

I vårt kontinuerliga arbete med att stärka breddverksamheten bland våra basketspelande tjejer så är också förebilder något som är otroligt viktigt. Emma och Hanna är oerhört fina förebilder och stor inspiration för våra basketspelande ungdomar som kommer underifrån.

Passa även på att läsa mer om Emma Johansson: Liten – hela vägen till eliten

Foto: 609 Foto | Media