Tredje gången gillt för Person

Boråspubliken har sett honom i den svarta matchtröjan förr. I två omgångar dessutom. Nu är han åter tillbaka i Boråshallen – Andreas Person.

 

Uppsala Basket-produkten Andreas Person har spelat professionellt på seniornivå sedan 2006 och är som 28-åring en extremt rutinerad basketspelare. Ett förflutet i Borås Basket har han också. Under våren 2015 ersatte Person korsbandsskadade Henrik Carlsson (numera assisterande coach), men han tillhörde klubben även så sent som 2017/2018. Då var han med och tog Borås Basket till semifinal. Nu är han klar för sin tredje Borås-säsong och sin 14:e som professionell basketspelare.

 

-Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka, för jag har alltid trivts väldigt bra i Borås. Min tjej är från Borås och vi har precis fått barn, så det passar oss såklart jättebra att jag skriver på för Borås Basket, säger Andreas Person.

 

Borås Baskets headcoach Henrik Svensson förklarar hur tankarna hos honom, assisterande coach Henrik Carlsson och sportchef Jonas Larsson, gick innan man kontrakterade Person.

 

-Vi ville ha en spelare vi kände till väl. Andreas Person passar perfekt in i vår spelstil med snabba fötter, bra attack och bra skott. Han är dessutom taktiskt smart i defense och gör i stort sett aldrig misstag i försvar, säger headcoach Henrik Svensson.

 

Person själv har också koll på läget i Borås Basket.

 

-Elvar Fridriksson har jag hört talas om innan, men aldrig mött. Marcus Tyus, som är kvar från förra året, är ju hur bra som helst. Och så alla de svenska grabbarna, som varit i klubben sedan jag var här första gången… Jag har saknat dem och hållit kontakten under åren, avslutar Andreas Person.

 

Andreas Person blev pappa den 9 juli och kommer därför att spela med nummer 9 på tröjan. Person är truppens tionde kontraktering. Övriga spelare som är klara för 2019/2020 är Marcus Tyus (USA), Simon Gunnarsson, William Gutenius, Filip Hellgren, DeAndre Davis (USA), Fredrik ”The Fredder” Andersson, Elvar Fridriksson, Ludvig Johansson och Zac Cuthbertson (USA).  

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.