Turkiskt motstånd för Borås i Europacupen

Idag på förmiddagen lottades 2019/2020 års FIBA Europe Cup i tyska München. Borås Baskets sportchef Jonas Larsson var på plats och kunde glatt meddela att motståndet i kvalomgången blir turkiska Pınar Karşıyaka.

 

Säsongen 2019/2020 kommer Borås Basket att för fjärde gången vara med i FIBA Europe Cup (tidigare EuroChallenge). Eftersom klubben inte deltog säsongen 2018/2019 så gick man nu in i lottningen som oseedad och med kvalkrav. Nu står det klart att Borås, i kvalomgången (en hemma- och en bortamatch), får möta turkiska Pınar Karşıyaka.

 

-Pınar Karşıyaka satsar stenhårt och är ett av FIBA Europe Cups bästa lag och därmed favoriter till slutsegern i turneringen. Det blir motiverande och inspirerande att möta ett lag fullt med killar som spelat i NBA och EuroLeague. Såna saker blir något alldeles extra för publiken i Boråshallen att få ta del av, kommenterar Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

 

Hemmamatchen kommer att spelas 1 eller 2 oktober och bortamatchen 8 eller 9 oktober.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jonas Larsson.