Linerudt växlar upp i Borås

Efter att ha spelat flera år i Svenska Basketligan (då Damligan) för Kvarnby valde Kristina Linerudt att varva ner i Basketettan och nu senast division 2. Däremot alltid med viljan och ambitionen att pröva vingarna på högre nivå igen. Det blir nu möjlighet efter att hon valt att spela med Borås Basket kommande säsong.  

Moderklubben är Lindome basket, men det är i Kvarnby som Linerudt hittills skördat största framgångar. Under sina 10 år i klubben var hon med och tog upp dem till Svenska Basketligan (då Damligan) där hon även representerade klubben på högsta nivå under två säsonger.

Det ska bli väldigt roligt att få chansen att spela på en högre nivå igen. Jag är riktigt laddad för den kommande säsongen och hoppas kunna vara med att hjälpa klubben nå så långt som möjligt. Jag väljer att spela i Borås för att jag gillar deras engagemang, organisation och att förutsättningarna för dambasket verkar vara riktigt bra, säger Linerudt.

Den 177 cm långa forwarden har varit i diskussioner med klubben ett tag, och när båda parter nu är överens är det en nöjd Sportchef som fått ytterligare en passionerad basketspelare till Borås.

Spännande att få in ytterligare en spelare i vårt lagbygge! Kristina är en riktig basketälskare som sökt efter en ny utmaning och det känns verkligen bra att vi kan erbjuda den inspirerande miljö hon letat efter. Att spelare väljer att söka sig hit som egentligen är utanför vårt närområde ser vi som något positivt och dessa spelare är ett bra komplement till våra egna unga och hungriga talanger, kommenterar Mattias Modig, sportchef.

Kristina Linerudt
Ålder: 30 år
Längd: 177 cm
Position: Forward
Tidigare klubbar: Lindome, Kvarnby, Högsbo och Chalmers

Text: Borås Basket
Foto: Christian Johansson / Papac