Gustav Claesson ansluter

Malbas-produkten och flerfaldige USM-guldvinnaren Gustav Claesson blir Borås Baskets elfte spelare 2019/2020. Den 198 centimeter långa forwarden hade ett erbjudande från Borås redan inför förra säsongen, men det är först nu som det blir verklighet.

 

En stark, tuff och fysisk ”garbage player” med bra motor och en förmåga att ”springa golvet” bättre än de flesta. Så beskrivs Gustav Claesson – Borås Baskets senaste värvning.

 

-Vi försökte få Gustav Claesson redan förra året. Han är född 1997 och var med i det Malbas-lag som tog sig till tre USM-finaler och vann två av dessa. I år hörde Gustav av sig och frågade om vi hade plats. Han sa att han var redo att komma om erbjudandet fanns kvar, säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

 

Claessons roll kommer att vara störst på träningarna. Men när han väl kommer in i matcherna så blir uppgiften att avlasta på forwardpositionerna, genom att ta returer och ”springa golvet”.

 

Gustav Claesson kommer att spela med nummer 12 på tröjan och är den elfte spelaren som Borås Basket skrivit kontrakt med inför 2019/2020. Övriga spelare är Marcus Tyus (USA), Simon Gunnarsson, William Gutenius, Filip Hellgren, DeAndre Davis (USA), Fredrik ”The Fredder” Andersson, Elvar Fridriksson (Island), Ludvig Johansson, Zac Cuthbertson (USA) och Andreas Person.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Privat.