Cafferky Jr. ersätter Peroti

När Johan Peroti-Andersson, som varit en av två assisterande coacher i Borås Baskets SBL-lag de senaste två säsongerna, nu dragit vidare till uppdrag som headcoach för Helsingborg så ersätts han av sin gamle lagkamrat från Borås Baskets  P89 – Joey Cafferky Jr.

 

I coachsammanhang på elitnivå dök namnet Joey Cafferky Jr. första gången upp säsongen 2015/2016 då han var assisterande coach i dåvarande SBL-laget EcoÖrebro. Efter detta har han hunnit med att vara huvudansvarig för Hammarbys U19-herrar och assisterande för deras herrar i Basketettan. Och den senaste säsongen var det Cafferky Jr. som var headcoach för Mark Basket i SBL dam.

 

-Joey Cafferky Jr. var intresserad av att vara med och vi känner honom väl sedan innan. Han kommer att ha ansvar för spelarnas individuella utveckling samt en del scoutinguppdrag. Och så bidrar han med två extra ögon på match och träning, kommenterar Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

 

Borås Baskets gamla P89-lag kan vara det ungdomslag som producerat flest elitcoacher i Sverige. Förutom Joey Cafferky Jr. och Johan Peroti-Andersson så kommer Nässjös nya headcoach, Joakim Källman, från samma ungdomslag i Borås.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: 609 foto | media.