Borås värvar tidigare ligaspelare från Alvik

Lagbygget kring Borås Baskets damlag börjar närma sig sluttampen. Detta sedan klubben värvat tidigare Alvik och EOS-spelaren Estelle Centerstam som ansluter till truppen i mitten av augusti. 

Estelle Centerstam har fått sin basketuppfostran i Alvik och har representerat föreningen på samtliga nivåer. Det hann bland annat bli tre säsonger i Basketettan med ett snitt på 7,5 poäng och 3,2 returer per match innan hon säsongen 2017-2018 representerade klubben i Svenska Basketligan. Förra säsongen flyttade Estelle och hennes basketkunskaper till universitetsstaden Lund för studier och basket i IK EOS. Där snittade hon förra säsongen 5,1 poäng och 2,4 returer per match i Basketettan. Vi tog en pratstund med lagets senaste nyförvärv om hennes känslor av att nästa säsong spela i Borås Basket.

Hur känns det att vara klar för spel i Boråslinnet? 

Det känns såklart lite nervöst men väldigt roligt. Jag har bara spelat i grönt hela mitt liv, så det ska bli spännande med nya färger. Jag hade ett par alternativ att välja mellan men jag kände mig väldigt välkommen till Borås innan jag ens hade tackat ja till 100%!

Varför väljer du att flytta just till Borås?

Det är kul med ett satsande lag i Basketettan. De har en väldigt duktig och meriterad coach och proffsig organisation samt flera duktiga tjejer med rutin i laget. Kommande säsong vill jag utvecklas som basketspelare i typ alla kategorier och jag tror möjligheterna till att göra det är stora i Borås. Klubben löste också allt med boende och det praktiska väldigt snabbt och smidigt vilket underlättade.

Vad vet du om Borås?

Jag vet inte så mycket om Borås än, mer än att herrarna är väldigt duktiga i ligan. Sedan har jag faktiskt sett Borås damlags Instagram under året och tyckt att de ser väldigt coola ut trots att det ”bara” var division 2. Om Borås som stad vet jag inte särskilt mycket förutom att det regnar väldigt mycket… haha. 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag har mycket känslor och energi. Jag gillar snabbt spel, att vara jobbig i försvar och att skjuta treor!


Du spelade tillsammans med Klara Lundquist (utlandsproffs och landslagsstjärna) när du växte upp. Hur har det format dig som basketspelare att få träna och spela med henne?

Ja, det stämmer. Vi brukade väldigt ofta träna extra tillsammans utöver de vanliga lagträningarna. Hon har definitivt påverkat mig med sin vilja om att aldrig ge upp! Det fanns också många andra duktiga tjejer i mitt ungdomslag som alla motiverat mig. Samt duktiga tränare som t.ex. Fransisco Pinto, David McCann, Robin Sandberg och Joakim Lantto. 

För Borås Baskets sportchef Mattias Modig blir Estelle ytterligare ett välkommet tillskott.

Att Estelle väljer att flytta till Borås för att spela för oss är såklart smickrande, och vi ska göra allt i vår makt för att hon ska trivas i stan. Som spelare får vi en välskolad tjej med bra blick för spelet och nyttig i försvar. Framåt står hon för bra bolltempo och har ett snabbt och bra skott som hotar offensivt. Det är också ytterligare en tjej som kommer med färsk erfarenhet från Basketettan, vilket vi såklart välkomnar som nykomling. 

Estelle blir vår tredje externa värvning för säsongen, och jag är mycket nöjd med de tjejer vi lyckats få till klubben. Som det ser ut nu så blir vi ett lite mindre lag i år då vi tappat våra två längsta spelare, men aggressivitet och fart kommer vi ha gott om. Det är en jämn och förhoppningsvis stark trupp vi kommer kunna ställa på banan när serien väl drar igång, säger Mattias.

 

Estelle Centerstam
Ålder: 22 år
Längd: 169 cm
Position: Guard
Tidigare klubbar: Alvik samt IK EOS

Text: Borås Basket

Foto: Anders Tillgren