Sökes: ny maskot

Borås Baskets maskot heter Balldy. Den senaste Balldy, som underhållit publiken de två senaste säsongerna, har ingen möjlighet att fortsätta. Borås Basket söker därför efter en ersättare som vill showa och sätta guldkant på klubbens elitmatcher i Boråshallen.  

 

-Den nya Balldy bör vara en person som är framåt och bra på att ta för sig – en som gillar att göra folk glada. Att kunna dansa och hoppa på trampet är meriterande, säger den avgående Balldy, som lämnar över positionen med varm hand.

 

Känner du dig träffad? Eller vet du någon som skulle vara som klippt och skuren för rollen? Hör då av dig till magnus.strahle@borasbasket.se. Detta är en av få arvoderade positioner.

 

Balldy är sedan hösten 2012 Borås Baskets officiella maskot. Sedan dess har Balldy varit en stadig och pålitlig underhållare i Boråshallen. Och ibland även på bortaplan. När det beslutades att Borås Basket skulle ha en maskot på hemmamatcherna i Boråshallen så hölls en omröstning med hjälp av Borås Tidning. Den skalliga mannen med en basketboll som huvud vann. Namnet Balldy, som är en blandning av engelskans ”skallig” och ”boll”, hittades på av personalen på Borås Baskets kansli. Balldy har burit tre olika tröjnummer – 1, 3 och 52.