Vinst i första träningsmatchen

Borås avfärdade enkelt Baerum Basket i säsongens första träningsmatch. Det stora utropstecknet var Ludvig Johansson som med stor energi och beslutsamhet blev segerorganisatör. Johansson noterades för 13 poäng  och 6 assist i en match där segersiffrorna hamnade på 57-91 till Borås favör.

Borås Basket startade säsongens första träningsmatch med Elvar Fridriksson, Marcus Tyus, Andreas Person, Zac Cuthbertson och DeAndre Davis. Borås, som för dagen var lottade som bortalag, startade med 0-8 där samtliga av de fyra nyförvärven på plan stod för 2p vardera. Fyra minuter in i matchen är olyckan framme och Davis råkar ut för en lätt stukning och utgår ur matchen. I samband med detta går intensiteten ner i spelet, men ska snart höjas igen när Ludvig Johansson kliver in på planen från första gången. Johansson skjuter i en trea strax efter han blivit inbytt och sedan hittar Borås tillbaka till en högre nivå. Första perioden slutar 12-21.

I början av andra perioden gör Cuthbertson sina sjätte poäng vilket tvingar Baerum till sin första time-out och 12-25 på resultattavlan. I andra perioden kommer även nye guarden Elvar Fridriksson mer in i matchen och bjuder på några finurliga passningar och poäng på snabba uppspel. Borås tappar dock något i de sista minuterna innan halvtid vilken tvingar coach Henrik Svensson att ta en time-out med 55 sekunder kvar innan paus. I halvtid är det 18 poängsledning med 20-47 och Cuthbertson är bäste poängplockare med 11 poäng.

Om det var något som saknades under första havlek var det skärpa från trepoängslinjen då laget endast sköt 16% efter 20 spelade minuter. Detta var något som Marcus Tyus och Andreas Person ville ändra på då de direkt efter paus börjar med att sätta var sin trepoängare och ledningen 29-53. Strax därefter följer för Johansson och Fridriksson också upp med en trepoängare  vardera och innan perioden är slut är Johansson noterad för sina 13:e poäng och Borås leder med 44-72.

Fjärde quartern blir en transportsträcka, men Edvin Larsson kommer in med ett piggt inhopp från bänken och skjuter i 8 poäng. Debuterar under matchen gör även Gustav Claesson, som tillslut noteras för 5p och 6 returer på knappa 16 minuters speltid.

Efter 40 spelade minuter står det 57-91 på poängtavlan. Cuthbertson gör mest poäng för dagen och noteras tillslut för en double-double med 16 poäng och 10 returer.

Nu väntar knappt ett dygns vila innan det imorgon väntar en ny match. Denna gång mot Wetterbygden Stars med uppkast klockan 17:45. Matchen spelas i Huskvarna Sporthall och det är fri entré.

Baerum – Borås 57 – 91 (12-21 , 17-26, 15-25,13-19)

Poänggörare Borås
Zac Cuthbertson 16, William Gutenius 13, Ludvig Johansson 13, Elvar Fridriksson 11, Marcus Tyus 10, Andreas Person 9, Edvin Larsson 8, Gustav Claesson 5, Simon Gunnarsson 4, DeAndre Davis 2

Text: Jonas Sehlin
Foto: 609 Foto & Media