Seger över Wetterbygden

Borås Basket tog andra raka segern under John Bauer Cup när Wetterbygden besegrades under tidig lördagskväll. Borås låg under i halvtid med 42-36, men kunde efter en stark andra halvlek och intensivt försvarsspel tillslut vinna med 75-88. Bäste poänggörare blev Zac Cuthbertson med 18 poäng.

Matchen mot Wetterbygden Stars skulle bli försäsongens första riktiga värdemätare, och det stod omgående klart att motståndarlaget ville bjuda upp till dans. Första perioden börjar lite trevande, där Borås slarvar i anfallsspelet under press från motståndarlagets försvar. Efter några minuter börjar laget komma in i rytmen och när Elvar Fridriksson gör fyra raka poäng och sedan assist till Zac Cuthbertson drar Borås iväg till en ledning på 10-19. Dock avtar energin något mot slutet av perioden och Calvin Hermanson tillåts sätta en trea med hundradelar kvar av första quartern till 15-19.

Hermanson skjuter även i en trepoängare i början av andra perioden vilken tar Wetterbygden upp i ledning för första gången i matchen, 21-19. Det rullar sedan på för hemmalaget som lyckas vinna den andra perioden med 10 poäng och vid halvtidsvilan är Wetterbygden i ledning med 42-36. Noterbart från den första halvleken är att Borås skjutit dåligt från trepoängsland och inte satt ett en enda av lagets tio försök.

Om första halvlek präglades av trevande anfallsspel skulle andra halvlek bli en annan historia. Borås lyckas efter paus hitta tillbaka till frejdigt anfallsspel. Detta genom högintensivt försvarsspel vilket tvingar Wetterbygden att kasta bort hela 18 bollar under matchen.

Det sämre skyttet från första halvlek skulle också bytas ut mot större framgång under andra halvan av matchen. Under tredje perioden skjuter både Cuthbertson, Fridriksson och Marcus Tyus framgångsrika skott utifrån och Borås lyckas ta sig ikapp och förbi. Efter trettio spelade minuter är Borås i knapp ledning med 61-63.

Lagen följs åt under tre minuter in i fjärde quartern innan en trea från Andreas Person följs upp med en dunk av William Gutenius vilket tar Borås upp i en ledning med åtta poäng, 69-77. Ledningen utökas ytterligare och är som mest uppe i 14 poäng. Matchen slutar 75-88 där bortalaget Borås visar musklerna under de sista 20 minuterna av matchen. I andra halvlek sätter Borås 7/14 trepoängare vilket, tillsammans med intensivt försvarsspel, grundlägger segern.

Borås ställde för dagen upp med ordinarie lag då lagkapten Fredrik ”The Fredder” Andersson var tillbaka efter att ha missat gårdagens match på grund av sjukdom.

Wetterbygden Stars – Borås Basket 75-88 (15-19, 27-17, 19-27, 14-25)

Poänggörare Borås
Zac Cuthbertson 18, Marcus Tyus 17, Elvar Fridriksson 15, Andreas Person 15, William Gutenius 9, Ludvig Johansson 5, DeAndre Davis 4, Fredrik Andersson 3, Simon Gunnarsson 2

Text:  Jonas Sehlin
Foto: 609 Foto & Media