Seger med 35 poäng mot Nässjö

Fjärde vinsten under försäsongen är ett faktum. SBL-konkurrenten Nässjö stod för motståndet, och Borås höll ständigt i taktpinnen och vann tillslut med hela 35 poäng. Bäst för dagen var Elvar Fridriksson med 18 poäng och 6 assist.

Borås börjar matchen tveksamt defensivt där enkla misstag avlöste varandra under matchens initiala minuter. Efter halva första perioden hittar man dock fram till en stabil defensiv grund vilket också skapar självförtroende offensivt. DeAndre Davis står för två snygga assist till Marcus Tyus, respektive Elvar Fridriksson. I det tredje anfallet står han själv för en trea vilket leder till Borås första ryck i matchen och ledning med sju poäng, 11-17.  Poängskillnaden hinner drygas ut med ytterligare en poäng innan första perioden är slut, 18-26.

I andra perioden börjar Borås starkt och gör fem raka poäng genom Tyus och Fredrik ”The Fredder” Andersson. Borås spelar bra och snabb basket och är som mest uppe i en 18-poängsledning efter en distinkt trepoängare av Fridriksson.  De sista fem minuterna innan paus börjar dock Borås upprepa de enkla misstag man haft i början av matchen vilket gör att hemmalaget Nässjö kryper närmare och ledningen är nere i tio poäng vid halvtid, 36-46.

Efter paus står det klart att både William Gutenius (rygg) och Gustav Claesson (stukning) får utgå ur matchen på grund av skada. Det tvingar coachparet Svensson-Carlsson att vara kreativa och under perioder får Simon Gunnarsson spela center i brist på kuranta spelare i inside-rotationen. Båda lagen följs åt stora delar av perioden, men när Gunnarsson sätter en trea med drygt fyra minuter kvar av tredje quartern gör Borås ett ryck och går sedemera till ledning efter 30 spelade minuter med 16-poäng, 54-70.

Nässjö orkar inte hänga med i Borås tempo och ledningen utökas succesivt under den sista perioden. Max Lundström kommer in från bänken och sätter 3/3 trepoängare i sin debut för Borås ligalag. Slutresultatet skrivs till 64-99 i Borås favör.

Nässjö Basket – Borås Basket 64-99 (18-26, 18-20, 18-24, 10-29)

Poänggörare Borås
Elvar Fridriksson 18, Zac Cuthbertson 18, DeAndre Davis 16, Max Lundström 9, Simon Gunnarsson 8, Marcus Tyus 8, Willam Gutenius 5, Edvin Larsson 5, Fredrik ”The Fredder” Andersson 5, Ludvig Johansson 4, Filip Hellgren 3,

Text: Jonas Sehlin
Foto: 609 Foto|Media