Hemmaträningsmatch

Borås Basket har gått 4-0 så här långt på försäsongen. Nu är det dags för den första träningsmatchen på hemmaplan. Och det är Norrköping Dolphins som ställer upp som motståndare, med start 16:00 på söndag. 

 

19-årige Max Lundström, son till gamle M7-spelaren Per Lundström, fick debutera för Borås Basket mot KFUM Nässjö på torsdagskvällen och gjorde det utmärkt. Han och amerikanen DeAndre Davis är de som får extra beröm från headcoach Henrik Svensson.

 

– DeAndre Davis och Max Lundström var bra matchen igenom. Vi hade flera bra perioder där vi ”löpte golvet” bra. Dock var det för många misstag i försvar som vi omedelbart måste ordna till, kommenterar Henrik Svensson.

 

Söndagens träningsmatch mot det ”nya” Norrköping Dolphins blir intressant. I många av förhandstipsen har Dolphins placerats långt ner på listan och laget ses inte längre som någon utmanare till SM-guldet. Men Borås Baskets headcoach Henrik Svensson hävdar i det närmaste raka motsatsen.

 

-Norrköping måste ses som en av de stora förhandsfavoriterna i år då de bland annat har gjort flera tunga importvärvningar. Amerikanerna, med Kareem Canty i spetsen, är på hög nivå. Lägg till det en dansk landslagsman, Anton Saks, bröderna Zekovic och Tim Schüberg och du står öga mot öga med en riktigt vass utmanare, säger Henrik Svensson.

 

Borås Basket hoppas att Andreas Person, William Gutenius och Gustav Claesson ska vara redo för spel under söndagen. Person stod över matchen mot Nässjö (ersattes av Max Lundström), medan Gutenius och Claesson av försiktighetsskäl klev av densamma.

 

Borås Basket-Norrköping Dolphins spelas söndag 8 september kl 16:00 i Boråshallen och sänds inte på WebbTV. Däremot är det fri entré och det kommer att finnas kiosk.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.