Femte raka för Borås

I söndagseftermiddagens träningsmatch mot Norrköping Dolphins gjorde Borås Basket som man gjort mot Baerum, Wetterbygden, Köping och Nässjö tidigare under försäsongen – vann ganska komfortabelt. Den här gången skrevs segersiffrorna till 94-69.

 

Borås Basket hade en defensivt stark inledning med bl.a. två 24-sekundersavblåsningar under de första två minuterna av matchen. Men på poängtavlan stod det 9-7 med halva perioden spelad och gästande Dolphins hängde med.

 

DeAndre Davis sköt sedan i en trepoängare, innan Elvar Fridriksson på egen hand ordnade sju raka poäng för hemmalaget. Vid 22-14, med 1:44 kvar av första perioden, kallade Norrköping sin första timeout. I slutsekunderna av perioden reducerade Tim Schüberg siffrorna till 22-19, med tre återstående quarters.

 

Den andra perioden blev ostrukturerad och böljande. Något som Dolphins tycktes tjäna mest på. Med 3:30 kvar övertog man ledningen med 31-32, via en trepoängare, och Borås tog timeout. Ledningen växlade sedan ytterligare tre gånger innan matchen pausade på 41-41 med en halvlek kvar.

 

Borås ryckte i den tredje perioden. Fem minuter in hade man skaffat sig 53-46 och när perioden var över hade man utökat ytterligare lite, till 64-55. I inledningen av fjärde perioden stod Davis för en fet block mot Morten Bülow. Bollen landade tillslut i Ludvig Johanssons händer och denne kunde enkelt stoppa i en layup och ett bonuskast till 67-55. Vid ställningen 77-60 kallade Borås Baskets headcoach Henrik Svensson en timeout i vredesmod. Efter timeouten gick hans lag omgående ut och spelade 5-2 till 82-62, varpå Dolphins tog timeout. Då med 4:26 kvar.

 

Med två minuter kvar av matchen gjorde Gustav Claesson det som han gör bäst. Nämligen ”löpte golvet”. Claesson belönades för slitet med en långpassning från Ludvig Johansson och så stod det 90-67 på poängtavlan. Avgjort givetvis och nu fick samtliga spelare tid på planen.

 

Borås Basket vann försäsongens femte träningsmatch med 94-69. Nästa punkt på schemat är Svenska Cupen där man möter Eskilstuna borta kommande helg.

 

Borås Basket-Norrköping Dolphins: 94-69 (22-19, 19-22, 23-14, 30-14).

 

Poänggörare Borås: Zac Cuthbertson 25, Elvar Fridriksson 23, Simon Gunnarsson 12, Marcus Tyus 10, DeAndre Davis 9, Ludvig Johansson 6, Gustav Claesson 4, Fredrik Andersson 3, Edvin Larsson 2.

 

Poänggörare Dolphins: Tyre Gathright 24, Kareem Canty 15, LaDarien Griffin 11, Morten Bülow 6, Anton Saks 6, Alan Zekovic 4, Tim Schüberg 3.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.