Edvin och Max

Fem träningsmatcher är redan avverkade och både Edvin Larsson, som ingick i fjolårstruppen, och Max Lundström, som är helt ny, har fått nyttiga minuter på planen. Då är det även hög tid för klubben att presentera grabbarna officiellt.

 

19-årige Edvin Larsson var redan förra säsongen Borås Baskets nummer 22. Larsson har sedan säsongens slut spenderat större delen av sommaren på olika läger i USA. Trots att det fanns tankar på att stanna i USA så föll valet tillslut på Borås Basket och en andra säsong i Svenska Basketligan.

 

-Jag funderade på att börja college i år, men jag ville inte kasta mig ut i något som var stressat. Jag valde att stanna i Borås Basket för att jag trivs väldigt bra och känner att jag kan utvecklas här. Jag funderar fortfarande på college till nästa år om möjligheten finns, säger Edvin Larsson.

 

När det gäller Max Lundström, som nyss fyllt 20 år, är bakgrunden en annan. Boråsprodukten Lundström, som är son till gamle M7-spelaren Per Lundström, spelade den gångna säsongen för Ockelbo BBK – pappa Pers moderklubb. Men inför säsongen 2019/2020 fick han ett erbjudande från Borås Basket och när tröja nummer 21 var vald så satt namnteckningen snart på kontraktet också.

 

-Max Lundström har en storlek och en fysisk potential som gör att vi tror att han på sikt har chans att förtjäna regelbunden speltid i SBL. Nu handlar det i första hand om att vara med och träna och om att vänja sig vi träning på SBL-nivå, säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

 

I och med att Edvin Larsson och Max Lundström skrivit på så består Borås Baskets trupp säsongen 2019/2020 av 13 spelare. Övriga är Ludvig Johansson, Filip Hellgren, William Gutenius, Fredrik ”The Fredder” Andersson, Andreas Person, Elvar Fridriksson (Island), Simon Gunnarsson, Gustav Claesson, Marcus Tyus (USA), DeAndre Davis (USA) och Zac Cuthbertson (USA).

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek respektive 609 Foto | Media.