Borås klart för andra omgången av Svenska Cupen

Få hade väl trott att SBL-laget Borås skulle ha några problem med att besegra Eskilstuna från Basketettan? Och det blev som väntat – en överkörning. Borås vann tillslut matchen mot Eskilstuna, i första omgången av Svenska Cupen, med 51-133.

 

Borås Basket var som förväntat det lag som styrde matchen från början. DeAndre Davis hade skjutit i åtta av sitt lags poäng när Eskilstuna kallade matchens första timeout vid ställningen 6-16. Borås kunde kosta på sig att rotera in hela elva spelare innan första perioden var över.

 

Inför den andra perioden ledde gästerna med 10-33 och inget pekade på att Eskilstuna skulle närma sig. Efter halva matchen hade Borås 22-64. Främsta poänggörare var då Fredrik ”The Fredder” Andersson med 17 poäng. Marcus Tyus, som hade langat i tre av fyra trepoängare, stod på 11 poäng.

 

Borås inledde andra halvleken med en run på 0-11 under de första 2:09, varpå Eskilstuna kallade timeout. Två minuter senare hade Borås fixat en ny run, på 2-9 den här gången, fram till 24-84. Efter tre perioder hade gästernas ledning svällt till 37-103.

 

Men andra ord skulle det handla om transportsträcka i den fjärde perioden. Borås hade åtta spelare som gjorde tvåsiffrigt och lyckades totalt sätta hela 31 av 59 på trepoängare. Man vann tillslut matchen med överlägsna 51-133. Eftersom Köping slog Djurgården i fredags så är det Köping och Borås som möts i nästa omgång av Svenska Cupen (lördag 21 september).

 

-Det var ett fint arrangemang av Eskilstuna Basket. När det gäller matchen var det, som det ska vara, flera nivåskillnader. Jag tycker att vi sprang bra och hade bra ”spacing”. Men Eskilstuna bjöd till bra och hade en del fina ”plays”. Bästa spelaren hos oss var Ludvig Johansson, kommenterar Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

 

Eskilstuna Basket-Borås Basket, Svenska Cupen: 51-133 (10-33, 12-31, 15-39, 14-30).

 

Poänggörare Eskilstuna: Pontus Lennartsson 15, Julian Lopez Rodriguez 12, Aken Muorwel 6, Adam Hammarbäck 6, Albin Sandeberg 6, George Sabbagh 2, Pablo Lopez Rodriguez 2, Henrik Aronsson 2.

 

Poänggörare Borås: Ludvig Johansson 21, Elvar Fridriksson 19, Fredrik Andersson 17, Zac Cuthbertson 17, DeAndre Davis 14, Edvin Larsson 13, Marcus Tyus 11, Max Lundström 11, William Gutenius 7, Gustav Claesson 3.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.