Iris Hallqvist tar 12:e platsen

Idag spikades Borås Baskets trupp inför säsongsstart. Tolfte spelaren in blev egna produkten Iris Hallqvist, med meriter från U15-landslaget.

Den tolfte platsen i Borås Basket innebär en typ av lärlingskontrakt. Iris Hallqvist kommer fortfarande att ha sin bas i utvecklingslaget, men med dubbellicens.

Iris Hallqvist är en ung men mogen spelare som vi hoppas kan fortsätta utvecklas basketmässigt på ett bra sätt. Hon tränade och spelade med oss redan föregående säsong, samtidigt har jag haft henne som elev på NIU och känner henne som basketspelare ganska väl. Vi hoppas och tror att Iris fortsätter utvecklas på ett positivt sätt även denna säsong, både som person och basketspelare, kommenterar Borås Baskets headcoach Pat Ryan.

Iris Hallqvist har spelat basket i Borås sedan 2011. Hon var med i Westra Basketdistriktförbundets regionlag både 2018 och 2019. Hallqvist gjorde fem matcher med U15-landslaget 2018. Dessutom ingick hon i F03-lagen som vann Westras Final Four 2014, Skövde Cup 2017 och Stadium Cup 2018. Våren 2019 var hon, som utlånad till Marbo F02, med och vann brons i USM.

Text: Magnus Stråhle.

Foto: Daniel Grönbek.