Vinst i genrepet mot RIG MARK

Under lördagsförmiddagen spelade Borås Baskets damlag sin sista träningsmatch innan premiären i Basketettan kommande helg. Motståndet var seriekonkurrenten RIG Mark. En stark första halvlek banade vägen för Borås-seger, och trots att laget tappade lite av sitt spel mot slutet och bortalaget kom närmare kunde man tillslut vinna med 69-60. Poängbäst i Borås var Madeleine Kristensson med 14 poäng.

En dryg vecka kvar till premiären i Basketettan och matchen mot RIG Mark var Pat Ryans sista chans att vässa formen på sina spelare innan serien drar igång. Matchen började i högt tempo och efter en period var hemmalaget i ledning med 25-21.

Borås hittade in i bättre defensiv och offensiv rytm under andra perioden vilket banade väg till ledning med 45–33 i halvtid. De nya spelarna Estelle Centerstam och Kristina Linerudt utmärkte sig i första halvlek med bra skytte, och hade i paus gjort 10 respektive 8 poäng.

Direkt i början av andra halvlek fortsatte Borås skjuta i poäng och ledningen var uppe i 20, 56-36, innan RIG kunde styra upp sitt spel. Efter tre perioder leder Borås med 57-41. RIG Mark skulle dock se till att det blev spännande på slutet. Bortalaget satte stor press på Boråsspelarna och efter några slarviga turnovers närmade man sig sakteliga. Tiden var dock inte på RIG Marks sida utan Borås kunde reda ut pressen och tillslut vinna med 69-60.

I Borås utmärkte sig även Madeleine Kristensson som blev poängbäst med 14 poäng, samt Emma Johansson som var en ynka poäng från en double-double. Dock landade den 160 cm långe guarden på 9 poäng och 10 returer. 


Borås Basket – RIG Mark 69 – 60 (25-11, 20-12, 12-8, 12-19)

Poänggörare Borås
Madeleine Kristensson 14, Estelle Centerstam 13, Kristina Linerudt 11, Emma Johansson 9, Elin Hansson 6, Vania Sousa 5, Felicia Larsson 5, Annie Sjöli 4, Sara Gunnarsson 2

Poänggörare RIG Mark
Signe Persman 13, Melina Curiander 12, Alma Larsson 11, Ruba Abo 10, Linnea Ehrencrona 6, Felicia Sörensen 4, Minette Sjögren 4