Borås Basket inleder Super Week

Vi är inne i vecka 42 – numer även känd som Super Week i Borås. Det är veckan när du kan se Borås Baskets, Norrby IF:s, Borås Hockeys och BAIK Futsals hemmamatcher för totala pangpriset 150 kr (vuxen). Först ut är basketmatchen mellan Borås och Jämtland 19:04 på onsdagskvällen.

 

En resumé av Borås Baskets säsong så här långt:

 

Laget inledde serien med en mindre bra match och förlorade för första gången mot “andraårseleven” Köping Stars i premiären. Sedan kom en knapp vinst mot Wetterbygden i omgång två. Tredje matchen var mot BC Luleå – obesegrad serieledare efter fyra matcher och en av favoriterna till att vinna det svenska mästerskapet. Borås hade varvat SBL-spelet med tuffa matcher mot turkiska Pinar Karsiyaka i FIBA Europe Cup, något som smittade av sig i bortamatchen mot Luleå. Från tredje matchminuten och framåt var det gasen i botten och västgötarna tittade aldrig i backspegeln. Segersiffrorna mot BC Luleå stannade på klara 68-85.

 

På onsdagskvällen inleds Super Week med basketmatch mot ett Jämtland Basket som förra säsongen tog sig till semifinal för första gången i klubbens historia. Väl där blev det respass mot Södertälje Kings efter 4-2 i matcher. I år har jämtarna inlett svagt. I premiären mot Djurgården fick man dessutom Tavrion Dawson långtidsskadad. Efter en start med tre raka nederlag så vann Jämtland senast mot Norrköping (90-78).

 

Så här säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson om nästa motståndare:

 

“Årets Jämtland är ett lag med SM-finaldjup i truppen. Men i början av säsongen har de haft otur med skador. Det är dock ett lag som kan spela brett och göra skada både inside och med skytte utifrån. Deras potential är bra, med en bra blandning av unga och äldre spelare. Davon Bell är en pointguard som möjliggör för Jämtland att spela snabb basket.”

 

Om du är sugen på att ta del av Super Week så köper du enkelt ett Super Week-pass genom att Swisha 150 kr till 123 0095 422 (50 kr för ungdom 8-18 år och 300 kr för familj med två vuxna och två ungdomar). Ditt Super Week-pass kommer till mobilnumret du Swishade från.

 

Spelschema

Onsdag 16 oktober kl.19.04        Borås Basket – Jämtland Basket

Fredag 18 oktober kl.19.00         BAIK Futsal dam – GAIS Futsal

Lördag 19 oktober kl.13.00         BAIK Futsal – Djurgårdens IF FF

Lördag 19 oktober kl.15.30         Borås Hockey – Mörrum Hockey

Söndag 20 oktober kl.17.30        Norrby IF – Trelleborgs FF

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.