Den 25:e smäller det!

Borås Basket tar emot nya och annorlunda Norrköping Dolphins på fredagskvällen. Förhoppningen är att den gryende formen ska räcka till en femte rak SBL-seger. Dessutom är Marbo Moves tillbaka för sin säsongspremiär. Uppkast 19:04.

 

 

Fem omgångar in i serien och med den sjätte på fredagskvällen så börjar det bli riktigt roligt. Borås Basket inledde, som ni redan vet, men en knapp förlust mot Köping Stars i premiären. Men sedan dess har killarna radat upp inte mindre än fyra raka viktorior. Wetterbygden, Luleå, Jämtland och Nässjö har alla fått känna på det västgötska lagmaskineriet. Och strax är det alltså Norrköping Dolphins tur.

 

Dolphins ser inte ut som vanligt. Borta är ikonerna Joakim Kjellbom och Mikael Lindquist, som båda dominerade under så många säsonger. De valde efter semifinaluttåget [mot Borås] i våras att lägga basketskorna på hyllan. Borta är även demontränaren Adnan Chuk, som flyttat till Schweiz. Dessutom är ingen av lagets amerikaner kvar. Så det är ett, i mångt och mycket, nytt Norrköping Dolphins som Boråshallens publik kommer att få stifta bekantskap med denna fredag.

 

 

Hittills är det nya amerikanerna Tyre Gathright (18,5 poäng) och Ladarien Griffin (9,7 returer) som stått för den mesta poäng- och returproduktionen hos östgötarna. Tim Schüberg, som gör sin sjätte säsong i klubben, är numera framspelare nummer ett, med 5,3 assist i snitt. Amerikanska guarden Kareem Canty gjorde endast tre matcher för Norrköping innan han byttes mot Jeril Taylor. Taylor har bara hunnit debutera för sin nya förening.

 

Den svenska stommen består, förutom av redan nämnde Schüberg, av Anton Saks, Anes och Alan Zekovic, samt en rad unga talanger födda mellan 1998 och 2000. Vad Dolphins ska kunna åstadkomma blir intressant på sikt. Just nu står de hur som helst på två segrar och fyra förluster. Men det är innan det smäller i Boråshallen på fredagskvällen och Borås Basket kommer att göra allt för att öka på den senare kolumnen till fem.

 

Borås Basket-Norrköping Dolphins spelas fredagen den 25 oktober 19:04. I pauserna underhåller mångåriga samarbetsgruppen Marbo Moves. Biljetter finns att förköpa via borasbasket.se fram till 17:00 på matchdagen. Matchen går dessutom att se på SVT Play.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.