Borås-Södertälje

Det är en säsongsinledning med tydlig övervikt på hemmamatcher som Borås Basket tilldelats denna höst. Ikväll spelas femte hemmamatchen på sju omgångar och det är ingen mindre än svenska mästaren Södertälje Kings som gästar Boråshallen.

 

Borås och Södertälje har inte mötts sedan vårens SM-finalserie, då Kings gick segrande ur striden med 4-1 i matcher. Sedan dess har saker hänt hos mästarna. Södertälje har fått behålla rutinerade Martin Pahlmblad och Jonathan Person, samt amerikanen Eric Adams. Men utöver denna starka trio så är det mycket nytt i Kringelstaden. Charles Callison och Jeremiah Ingram var amerikanerna som värvades in. Men Ingram blev skadad och SBBK bröt kontraktet med honom (senaste ryktet säger dock att Ingram ska komma tillbaka). Egna produkten Dino Pita “kom hem” men har också hunnit skada sig. Pita har sedan “ersatts” av Anton Gaddefors. Andrew Smith är ytterligare en amerikan (som går under lettisk flagg) i Kings. Honom har klubben hämtat från Jämtland Basket. Och så är det SBBK-produkten Alexander Larsson som återvänt från spel på University of California Riverside. En annan som skrivit på för Kings efter collegespel Järva-produkten Sheriff Drammeh (lillebror till damlandslagets Binta Drammeh).

 

Ett spännande och imponerande lagbygge – minst sagt. Och du som lyckades hålla räkningen på amerikaner inser att Södertälje kommer att kunna fylla på med ytterligare en under säsongen.

 

“Södertälje Kings är stora favoriter att försvara sin SM-titel från i våras. De har ligans bredaste och mest rutinerade lag. Samtidigt är de det lag som är störst, mest fysiskt och som spelar med mest kroppskontakt av samtliga SBL-lagen. Vi har varit bra under säsongens inledande månad och står på fem vinster och bara en förlust så här långt. Men detta blir verkligen ett test för oss”, säger Borås Baskets headcoach
Henrik Svensson om kvällens motståndare.

 

Borås Basket-Södertälje Kings spelas lördagen den 2 november 19:04. Biljetter finns att köpa på borasbasket.se. Det går även att köpa hem matchen via SBL Play.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.