Nykomlingarna gör upp

Nykomlingarna Borås Basket och Högsbo Lions drabbar för första gången samman i Basketettan Dam i Boråshallen på torsdagskvällen. På spel står hemmalagets segersvit samt fajten om placeringarna i tabellen. Just nu är Borås sexa och Högsbo sjua.

 

Både Borås Basket och Högsbo Lions är nykomlingar i Basketettan Dam. Det betyder att lagen möttes även förra säsongen och att det finns en slags rivalitet. Inte endast för att det bara är sju mil mellan Boråshallen och Gothia Arena i Västra Frölunda. Nej, här har det fajtats och tävlats i jämna matcher också. Men Borås vann alla ifjol. Först hemma med 77-52, sedan borta med knappa 53-47, innan allt avslutades i kvalet till Basketettan Dam med 76-63 på bortaplan.

 

Vi vet att Borås är ett bra lag med många bra spelare, men det finns givetvis många bra spelare i Högsbo också. Några att se upp extra med är Elin Ljungberg, Ida Moberg och Astrid Fridell.

 

De båda lagen har vunnit lika många matcher i årets serie (även om Högsbo även hunnit förlora två), så det är upp till bevis för obesegrade Borås Basket hemma i Boråshallen på torsdagskvällen. Uppkast sker 19:30 och det är som alltid gratis att se matchen.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Oskar Andersson.