Segersviten lever vidare

Obesegrade Borås Basket tog emot seriesjuan Högsbo Lions hemma i Boråshallen på torsdagskvällen. Efter att gästerna chockstartat och snott åt sig en ledning på 4-13 i början av matchen repade sig hemmalaget och segrade till slut med komfortabla 83-53. Därmed byggdes segersviten på till 34 raka och laget klättrade till fjärdeplatsen i tabellen.

 

Borås Basket, utan skadade Emma Johansson i startfemman, hade förtvivlat svårt att producera poäng i matchens inledning. Efter fem minuter stod det 2-11 till Högsbo Lions. Vid 4-13, med fyra minuter kvar av första perioden, kallade Borås headcoach Pat Ryan timeout. Den skulle visa sig ge positivt resultat.

 

Åtta och en halv minut in i perioden stal Wilma Sörensen bollen och spelade fram Kristina Linerudt till ett and one-spel. Halvminuten senare stoppade Sörensen själv i poäng fram till 13-15. Sara Sehlin var tjejen som sänkte trean som innebar hemmalagets första ledning, 16-15, lagom till första pausen.

 

Iris Hallqvist kom in som en frisk fläkt i andra perioden och satte en trea till 21-21. När Hallqvist satte sin andra trepoängare betydde den 26-21 och två Vania Sousa-poäng senare kallade gästerna timeout. Nu rullade det på för Borås och vid långa pausen var ledningen uppe i 39-28.

 

Tre och en halv minut in i den tredje perioden drog Estelle Centerstam i sin första trea. Den gav Borås 50-29 och ett definitivt kommando i matchen. Sousa sedan fixade 52-29, varpå Högsbo kallade timeout. Men det blev knappast bättre för lejonen. Med 1:21 kvar av tredje stod det 60-34 och det skulle krävas ytterligare en timeout innan gästerna repade sig något. Sara Sehlin satte dock en, för Högsbo retlig, trea på period-buzzern och fastställde därmed Borås ”kudde” inför den fjärde perioden till 23 poäng.

 

Sju minuter in i fjärde perioden dundrade Estelle Centerstam i hörntrean som hjälpte Borås ledning över 30-strecket. När hon några sekunder senare sänkte ett par straffkast fick dessa Boråshallens poängtavlor att lysa med härliga 81-48. Givetvis var det inga problem för Borås att spela hem säsongens fjärde raka vinst efter detta. Slutresultatet skrevs till tydliga 83-53. Det var säsongens fjärde raka seger och den 34 i rad totalt under Pat Ryan. Vinsten betydde dessutom att Borås Basket klättrade till tabellens fjärdeplats.

 

Borås Basket-Högsbo Lions: 83-53 (16-15, 23-13, 23-12, 20-13).

 

Poänggörare Borås: Annie Sjöli 15, Sara Sehlin 14, Madelene Kristensson 12, Vania Sousa 10, Iris Hallqvist 10, Estelle Centerstam 8, Elin Hansson 7, Wilma Sörensen 4, Kristina Linerudt 3.

 

Poänggörare Lions: Elin Ljungberg 10, Ida Moberg 8, Linnea Rensmo 7, Makolla Bagayegou 7, Linnea Fallesen 6, Natalie Roslund 5, Kajsa De Meere 4, Sofia Broqvist 1.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Oskar Andersson.