Första gången mot Djurgården

Borås Basket tar emot Djurgården på tisdagskvällen och det är första gången någonsin som klubbarna möts. Här kan ni läsa några av headcoach Henrik Svenssons tankar om motståndarlaget. Matchen spelas i Boråshallen och uppkast är som vanligt 19:04.

 

Det är ett Borås Basket med sex segrar och en förlust som på tisdagskvällen ska ta sig an anrika idrottsföreningen Djurgården. Den klubben må ha grundats redan 1891 men dess basketsektion är betydligt yngre och faktum är att innevarande säsongen är deras första i SBL. Vad kan vi då förvänta oss? Så här säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson:

 

“När det gäller individuell skicklighet i spelartruppen så tillhör Djurgården toppen av SBL. Det är dessutom ett stort lag vi har att göra med. Lazar Radosavljevic är deras bästa och mest kompletta offensiva spelare. Bryan Alberts en av ligans bästa skyttar. Och Derrick Wilson är stark fysiskt. Förmodligen SBL:s starkaste pointguard.”

 

Wilson kommer från respekterade Marquette University, där både f.d. NBA-stjärnan Dwayne Wade och svenske legendaren Oluoma Nnamaka spelade kring millennieskiftet.

 

Enligt coach Svensson så är DIF:s försvar stort och fysiskt och gör ont att möta. Hur kommer det sig då att Djurgården ligger sist i tabellen efter åtta spelade matcher?

 

“De har haft lite oflyt med skador på nyckelspelarna Derrick Wilson och Adam Ram­stedt den senaste tiden. Plus att Nils Johansson bara hunnit spela tre matcher, då han inledde säsongen som skadad. Men annars är Djurgården ett väldigt kompetent lag.”

 

Borås-Djurgården spelas i Boråshallen tisdagen den 12 november med start 19:04. Förköp finner du via borasbasket.se. Match sänds dessutom på SBL Play och kostar 89 kr.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.