Köping slog Borås – igen

Två gånger har Borås Basket och Köping Stars mötts i årets SBL. Två gånger har Köping stått som segrare. Den här lördagseftermiddagen efter 75-67 i Karlbergshallen.

 

Köping Stars stod för den klart bästa starten. Vid ställningen 9-0, två och en halv minut in i matchen, valde Borås Baskets headcoach Henrik Svensson att kalla timeout. 3:15 in i perioden spräckte Marcus Tyus nollan med en trea. Sedan drog han i ytterligare två trepoängare av bara farten och så stod det 11-9. Med 2:39 kvar av första perioden spelade William Gutenius fram Simon Gunnarsson som stoppade i 13-13 och framkallade en hemma-timeout. Första perioden slutade 15-15.

 

Köping fixade en run på 6-0 som start på andra perioden och Borås tvingades jaga. Offensiven flöt dåligt för Borås och man fick kämpa sig tillbaka. I periodens andra halva klev Fredrik ”The Fredder” Andersson fram och sänkte två tunga treor. Sedan var det Elvar Fredriksson, via en step back- trea över Mikael Axelsson, som fastställde halvtidsresultatet till 41-42.

 

Även tredje perioden blev jämn och tajt. Och precis som i den första perioden så var det målsnålt. Köping var laget som gjorde det något bättre och som gick från underläge med en poäng till ledning med en poäng (57-56) inför fjärde perioden.

 

När Jeremy Combs dunkade i 61-56, två minuter in i sista perioden, kallade Borås timeout. Efter timeouten ökade Stars på sin ledning till 65-56 och Borås hade det kämpigt. Med 5:13 kvar lyckades man dock, genom Fridriksson, lirka i 65-58, varpå Köping tog timeout. Sedan klev Niklas Larsson fram och bombade i den blytunga trea som betydde 68-58. Även 71-58 var det Larsson som sköt i, med tre minuter kvar.

 

Andersson och DeAndre Davis fixade poäng fram till 71-63. Men då återstod endast 1:26 av matchen. Davis stoppade även i 71-65 med 29 sekunder kvar. Närmare än så kom inte Borås Basket, som för andra gången den här säsongen fick se sig besegrat av Köping Stars. Slutresultatet skrevs till 75-67.

 

Köping Stars-Borås Basket: 75-67 (15-15, 26-27, 16-14, 18-11).

 

Poänggörare Stars: CJ Jackson 30, Niklas Larsson 16, Jeremy Combs 12, Mikael Axelsson 9, John Brändmark 6, Shane Walker 2.

 

Poänggörare Borås: Fredrik Andersson 13, Elvar Fridriksson 12, DeAndre Davis 11, Marcus Tyus 11, Zac Cuthbertson 9, William Gutenius 7, Simon Gunnarsson 2, Andreas Person 2

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.