SBL-basket i Boråshallen på tisdagskvällen

Tisdagskväll i Boråshallen den här veckan betyder SBL-match mellan Borås Basket och Umeå Bskt. Och Umeå verkar vara ett lag byggt kring offensiv kraft, men som man just nu inte riktigt kan veta var man har. Den som är nyfiken ser matchen på plats, med start 19:04.

 

Borås Basket har inlett säsongen med sju vinster på nio matcher, där de två förlusterna har kommit mot serieledande Köping Stars. Umeå Bskt å sin sida har de omvända siffrorna, med två vinster på nio matcher.

 

-De har haft det tufft på skadefronten och har knappt spelat en match med fullt lag. Det har varit en väldig omsättning och det har stört deras säsongstart. Nu börjar det dock ordna upp sig, säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson inför matchen.

 

Som inför de flesta säsonger så har Umeå bytt många spelare och ersatt med nya. Främst verkar man ha laddat upp med offensiv kraft inför 2019/2020.

 

-Umeås lag står för en kraftig offensiv ”firepower”. Alla deras ”set plays” från förra året är utbytta och de kör riktigt bra grejer. Anförda av Rashard Odomes och superskytten Adam Presutti blir de farliga, avslutar Svensson.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.