Derbydags!

På fredagskvällen är det dags för säsongens andra möte med vår allra närmsta konkurrent – Wetterbygden Stars. Den här gången på bortaplan i Huskvarna sporthall, med uppkast 19:04.

 

Wetterbygden har skaffat sig en gynnsam säsongsinledning. Med sju segrar och fyra förluster parkerar laget just nu på tabellens fjärdeplats – två placeringar under tvåan Borås Basket. Så egentligen är det bara resultatet från det första mötet mellan Borås och Wetterbygden (som Borås vann med 88-84) som skiljer lagen åt.

 

Men var har man egentligen Wetterbygden Stars? De har visat prov på att deras poängproduktion kan svänga kraftigt mellan ytterligheter. Man är nämligen det lag som både gjort flest poäng (37) i en period och det lag som gjort minst (8). Dessutom är Stars det lag som gjort minst poäng i en hel match (59). Trots detta kan de alltså stoltsera med sju vinster.

 

Borås Basket kommer närmast från seger (92-81) hemma mot offensiva Umeå Bskt i tisdags. På frågan om vilka positiva faktorer han tar med sig från Umeå-matchen svarade headcoach Henrik Svensson så här:

 

”Att vi grind:ade [kämpade] tillbaka i matchen och inte föll ihop helt när vi tappade en stor ledning. Jag tycker vår start är bra. Det gäller att ta med sig den. Energin och att många är inne och ”köttar” på i defense.”

 

Wetterbygden Stars-Borås Basket spelas i Huskvarna sporthall fredagen den 22 november 19:04. Biljetter till matchen går att förboka via mejl till biljett@wbbasket.se. Matchen går att se på SBL Play, antingen med säsongsabonnemang (990 kr) eller som enskild match (89 kr).

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.